Yatırım ve düzenleme bakımından öncelikli alanlardan birisi olan ulaşım hizmetleri kapsamında Gazi Caddesi ve İnönü Caddesi’nde trafik akışına yönelik çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiren Çorum Belediyesi, bir süre önce başlattığı anket çalışmasını sonuçlandırdı.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum’da kent nüfusunun artması ve halkın refah seviyesinin yükselmesinin araç sayısını artırdığını, bunun da kent merkezine trafik yoğunluğu olarak yansıdığını vurguladı. Şehrin her yöne büyümesine rağmen, ana arterlerin cazibesinden bir şey kaybetmediğine değinen Başkan Külcü, “Hemen her hemşehrimizin kullandığı bu caddeler hizmetlerimizden de hak ettiği payı almaktadır. Günün her saatinde yaya ve araç yoğunluğunun yaşandığı kent merkezimizde ulaşım konforunun artırılması çerçevesinde toplu taşımadan faydalanan hemşehrilerimiz için klimalı durakları ve akıllı durakları hizmete soktuk. Türkiye’de ilkler arasında yer alan bu iki uygulamamızla toplu taşımanın cazibesini artırdık. Araç sayısına göre sinyalizasyon süresini ayarlayan akıllı kavşak uygulamamızı da ilk olarak Gazi Caddesi’nde aktif hale getirdik.” dedi.
Çorum’a yapmayı planladıkları 3 büyük otoparkın ikisinin Gazi Caddesi’nde, birisinin ise İnönü Caddesi’nde park ihtiyacını sonlandırmayı amaçladığının altını çizen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “İl Özel İdaresi binası arkasında yer alan yer altı otoparkı inşaatı başlamıştır. Kent Meydanı altında yer alacak olan bu alan Çorum’umuzun ilk yer altı otoparkı olacaktır. Gazi ve İnönü caddelerimizde iki yıl devam eden ücretli otopark uygulaması, hemşehrilerimizin işletmeye ilişkin memnuniyetsizlikleri nedeniyle sonlandırılmış ve ücretsiz otopark uygulamasına geçilmiştir. Söz konusu alanda yer yer çift sıraya dönüşen parklanma, özellikle trafiğin pik saatlerinde her iki caddemizde yaya ve araç hareketini olumsuz etkilediğinden yeni bir düzenleme kaçınılmaz olmuştur.” dedi.

“HALKIMIZIN GÖRÜŞÜNÜ ALDIK, PARK YASAKLANACAK”
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, katılımcı belediyecilik anlayışı gereği, bu konuda Çorum halkının görüşlerini almak için cadde üzerine stant kurduklarını, cadde esnafıyla yüz yüze görüşerek ve Belediye’nin internet sitesinde ziyaretçilerin doğrudan katılımıyla bir anket gerçekleştirdiklerini vurgulayarak “4537 hemşehrimizin katıldığı ankette Gazi ve İnönü caddelerindeki park uygulamasıyla ilgili sunulan seçeneklerde şu sonuçlar alındı:
Park tamamen yasaklansın  % 59; park yasaklansın, acil ihtiyaçlar için kısa süreli park uygulansın % 20; tamamen serbest, ücretli park uygulansın % 4; serbest, ücretsiz park uygulansın (mevcut durum) %17.
Gazi ve İnönü Caddesi esnafımıza yaptığımız anket sonucu:
Park tamamen yasaklansın % 29; park yasaklansın, acil ihtiyaçlar için kısa süreli park uygulansın % 38; tamamen serbest, ücretli park uygulansın % 5; tamamen serbest, ücretsiz park uygulansın (mevcut durum) % 28 sonucu çıktı” dedi. 
Bu sonuçlar doğrultusunda her iki caddeye park yasağı getirilerek acil durumlar için 10 dakika süreli parkın uygulanmasına ilişkin talep yazısını İl Trafik Komisyonu’na ilettiklerini vurgulayan Başkan Külcü, “İl Trafik Komisyonu’nun yapacağı değerlendirme ile Gazi ve İnönü caddelerimizde yeni bir otopark düzenlemesi yapılacaktır. Yapacağımız düzenlemenin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


(Haber Merkezi)
 
 
 
Editör: TE Bilisim