Şehit ve Gaziliğin, toprağı vatan; insanı ulus уapan ԁeğerler olduğunu anlatan Doğan, “Gazilik nesiller boуu taşınacak bir onurdur” dedi.

Gaziliğin Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakarlığının yaşayan destanı, gazinin ise bu destanı yazan kahramanın adı olduğunu belirten Doğan, “Gerçek anlamda bu günlerde hatırladığımız şey; bu ülkeye kanları ile canları ile sahip çıkan şehitlerimize gazilerimize olan minnetimizin anılması kadar, bundan çıkardığımız dersler ile geleceğe bakarken ülkesi ve milleti uğruna kendini fedaya istekli ve azimli milyonları bulunan bir ülkenin sırtının yere gelmeyeceğidir. Gerçekten bir toplumu millet, toprağı da vatan yapan her zaman onur ve kıvanç duyduğumuz şehit gazilerimizdir. Bizler gücümüzü ve hızımızı Atatürk'ten ilke ve inkılaplarından milli tarihimizden ve gazilerimizin özgürlük meşalesinden alıyoruz. Şehitlerimiz şehit olmadan, gazilerimiz gazi olmadan tek amaçları, biliyorlardı esaret altında kalan ülkelerin bayrağı olmaz düşüncesiyle şehit oldular, gazi oldular.

Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ve gazi unvanı verilişinin yıldönümünü ve Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri Gazilerimizin günü kutluyor, saygı ve şükranlarımı sunuyorum” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim