Çorum Belediyesi, bisiklet kullanımını yaygın hale getirmek için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Belediye, ÇORBİS projesi kapsamında yeni bisiklet yolları yapımına devam ediyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, sokağa çıkma kısıtlamasını fırsat bilerek Gazi Caddesi’ndeki çalışmaları başlattıklarını söyledi. İlk etapta Recep Tayyip Erdoğan Caddesi kavşağı ile Atatürk Anadolu Lisesi arasında çift yönlü bisiklet yolu çalışmalarını tamamlayacaklarını vurgulayan Çöplü, bu çalışmanın etaplar halinde Kuzey Kampüsüne kadar devam edeceğini ifade etti.

“ESNAF VE VATANDAŞ İÇİN İNDİR

BİNDİR CEPLERİ YAPILACAK”
Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, Gazi Caddesi’nde Atatürk Anadolu Lisesi ile RTE Caddesi kavşağı arasına yapacakları bisiklet yollarıyla birlikte acil durumlar ile esnaf ve vatandaşların kısa süreli duraklamaları için indir-bindir cepleri yapacaklarını dile getirdi.

Araçların kısa süreli duraklamaları için bu güzergâhta 3 noktaya cep yapacaklarını kaydeden Çöplü, “Pirbaba Kavşağı, Albayrak Sokak çıkışı ve RTE kavşağına dönüşlerde esnafımızın yük indirip bindirmesi ve kısa süreliğine alışveriş yapmak isteyen vatandaşlarımız için cepler belirledik” dedi.

Kuzey kampüsünden güney kampüsüne kesintisiz bisiklet yolu

Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, bisiklet yolu çalışmasının tamamlandığında Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsünden bisikletine binen bir üniversite öğrencisinin bisiklet yollarını kullanarak kesintisiz olarak KYK yurtlarına ulaşabileceğini söyledi.

ÇORBİS projesi kapsamında Çorum’u bisiklet kenti haline getirecek önemli bir çalışmayı hayata geçireceklerini vurgulayan Çöplü, “Kuzey kampüsünden bisikletine binen bir öğrencimiz Samsun yolu kavşağından Gazi Caddesine girecek çimento fabrikası güzergâhından Ticaret ve Sanayi Odası, Meslek Yüksekokulu, Atatürk Anadolu Lisesi, Valilik güzergâhını takip ederek Gazi Caddesinden Recep Tayyip Erdoğan Caddesine gelecek. Recep Tayyip Erdoğan Caddesine giren bisiklet sürücüsü Azerbaycan Caddesine, oradan da Akşemseddin Caddesi, Millet Bahçesi, Yeni Terminal, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Güney Kampüsü ve KYK Yurtlarına ulaşacak” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim