Belediye Meclisi’nin dünkü oturumunda gündem dışı bölümde konuşan Başkan Gül, kent içi trafik sorununu çözmek için bir takım projeler üzerinde çalıştıklarını dile getirdi. Bu projelerden bir tanesinin de “Gazi Caddesi’nde tek yön uygulaması” olduğunu kaydeden Gül, “Bunu burada ilk defa açıklıyorum. Gazi Caddesi’nde tek uygulamasını kamuoyunun tartışmasına açıyoruz. ‘Ben yaptım oldu bitti’ anlayışı yerine kamuoyu tartışsın istiyoruz. TSO, ÇESOB ve Emniyet Müdürlüğü’nün bu husustaki düşünceleri de bizim için çok önemli. Katılımcı bir anlayışı izleyerek şehrimiz için alternatif çözümler üretiyoruz” dedi.

Belediye olarak ulaşımla ilgili önemli adımlar attıklarını dile getiren Başkan Gül, birçok yeni yolun tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, “170 binden fazla aracın bulunduğu Çorum’da yeni yol çalışması ve otopark çalışması bizim için çok önemli” ifadelerini kullandı.

“MİLLET BAHÇESİ İÇİN GİRİŞİMLER SÜRÜYOR”

Belediyecilik çalışmaları dışında neler yaptıklarını meclis üyeleriyle paylaşan Başkan Gül, stadyum ve spor salonunun Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilmesi ve yapılan harcamaların bakanlıkça karşılanması için girişimlere devam ettiklerini anlattı. Gül, bakanın bu konuya sıcak baktığını dile getirdi. Aynı konuyu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a da ilettiğini hatırlatan Gül, “İyi bir görüşme yaptım” dediği görüşmede Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın talimat vereceğini söylediğini dile getirdi.

Turizm Bakanı ile yaptığı görüşmeyi de anlatan Başkan Gül, Bakanı Çorum’a davet ettiğini vurguladı. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim