Bir kişinin yol kenarında unuttuğu poşeti görenler bomba olabileceğini düşünerek vatandaşlar polise haber verdi. Poşetin içerensinde bomba olma ihtimali, kent merkezinde hareketli dakikalara neden oldu.
Olay saat 14.30 sıralarında Gazi Caddesi'ndeki İl Genel Meclisi binası önünde meydana geldi. Kaldırım kenarına bırakılan şüpheli poşet, bomba endişesi yarattı. Poşeti görenler polise haber verdi. O sırada poşetin önünde bulunduğu İl Genel Meclisi binasında Çorum Valisi Ahmet Kara’nın da bulunması üzerine, güvenlik önlemleri artırıldı.
Olay yerine gelen polis poşetin bulunduğu alana güvenlik şeridi çekerek, çevrede önlem aldı. Korumalar ise dışarıda olup biteni Valiye bildirdi. Polis bomba imha uzmanı gelene kadar poşetin yatkınlarına kimseyi yaklaştırmazken, çevreden geçen vatandaşları da uyardı. Gazi Caddesi’nin tek şeridi de trafiğe kapatıldı. Bir süre sonra olay yerine gelen bomba imha uzmanı kontrollü bir şekilde poşeti açtı. Poşetin içinden bayan pardösüsü ve kıyafetler çıktı. Poşetten çıkan malzemeler incelenmek polise aracına konuldu. Poşeti kimin bıraktığı ise bilinmiyor.



Editör: TE Bilisim