Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Eğitim ve Araştırma Hastanesi arkasına yeni açılan yoldaki asfalt çalışmalarını inceledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir ve Fen İşleri Müdürü Miktad Yıldırım'dan çalışmalar hakkında bilgi alan Külcü, göreve geldikleri 2009 yılından bugüne kadar yol meselesini bir medeniyet meselesi olarak gördüklerini belirterek Çorum’daki 15 mahallenin her caddesinde ve sokağında yaptıkları çalışmaları da bu anlayış içerisinde yürüttüklerini vurguladı.

2009 yılında göreve geldiklerinde ilk olarak Ankara girişi yolunu yaptıklarını, daha sonra da Akşemseddin Caddesi, Osmancık Caddesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi, Dumlupınar Caddesi, Bahar Caddesi, Çiftlik Caddesi, Necmettin Erbakan Caddesi, Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi, Dr. İlhan Gürel Caddesi, Fevzi Çakmak Caddesi, İpekli 2-3 Caddesi, Kerebigazi Caddesi gibi birçok cadde ve sokağımızda hem yol genişletme hem de zemin iyileştirme anlamında çok ciddi çalışmalarda bulunduklarını belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Yeni yaptığımız ve düzenlediğimiz yollar o bölgelerde çok büyük oranda trafiği rahatlatarak ulaşımda konforu sağladı. Ortaya çıkan bu rahatlığı da her geçen gün halkımız görmeye başladı." dedi.

Yol yapım kalitesine de dikkat çeken Başkan Külcü, "Önceden yolun yapılacağı yerde bir düzleme yapılır, hafif sıkıştırma ile asfalt serimi gerçekleştirilirdi. Bu anlayışla yapılan yollar daha çabuk deforme oluyor, bakımı ve onarımı da daha maliyetli oluyor. Bu yüzden böyle bir yol yapım anlayışını terk ederek, yolun yapılacağı alanda büyük bir kazı çalışması yaparak orada ilk önce yumuşak malzemeyi komple temizliyor ve sağlam bir zemin oluşturuyoruz. Burada alt yapıyı iyice tahkim ettikten sonra üst yapı çalışmalarını gerçekleştiriyoruz." dedi.

“YOL AÇMAK İÇİN 6300 KAMYON TOPRAK NAKLEDİLDİ”

Eğitim ve Araştırma Hastanesi arkasından,  Emniyet Müdürlüğü önünden Dumlupınar Caddesi'ne bağlanan yol ile ilgili açıklamalarda bulunan Külcü, “4 şeritli olarak yaptığımız yolun birinci etabının uzunluğu 360 metre. Yolun belirli bir bölgesinde, hastaneye gelenlerin ve personelin kullanacağı bir açık otoparkın yapımını da tamamladık. Bu yol çalışmamızda 153.000 ton kazı gerçekleştirdik. Hastane üstüne yaptığımız bu yolda 6300 kamyon toprağı bu bölgeden başka bölgelere naklettik. Yolun altını güçlendirmek sağlam bir zemine kavuşturmak için bu çalışmalar önemli. Zemini güçlendirmek için zemine 21.000 ton stabilize ve mekanik dolgu yerleştirdik. Yağmursuyu, kanal ve drenaj çalışmalarımızı da tamamlayarak asfalt çalışmalarımıza başladık. Yeni açtığımız bu yola 5.000 ton asfalt serimi yapacağız. Asfalt çalışmalarının ardından orta refüj ve kaldırımlara yetişmiş ağaç dikimi ve bitkilendirme çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Hava muhalefeti olmaz ise önümüzdeki hafta sonu yolu hizmetine sunmuş olacağız. Hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, daha sonra asfalt serim makinesine binerek asfalt serimi yaptı. Büyük bir özveri ile çalışan yol yapım ekibine tatlı ikramında bulunan Başkan Külcü, işçilerle birlikte semaver çayı içerek sohbet etti.

BAŞKAN KÜLCÜ'YE YOL TEŞEKKÜRÜ

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün hastane üstüne yeni yapılan yolu incelemesi esnasında bölgede bulunan Muhterem Erkişi isimli vatandaş, yapılan çalışmalar nedeniyle Başkan Külcü’ye teşekkür etti. Erkişi, "Ben yıllardır burada oturuyorum. Buralar yıllardır burası otun çöpün içerisinde duruyordu. Yapılınca işin güzelliğini hep birlikte gördük. Başkanımıza ve ekibine yaptıkları güzel çalışmalar nedeniyle teşekkür ediyorum." diye konuştu.

8 YILDA 900.000 TON SICAK ASFALT

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 2009 yılından beri her yıl 100.000 ton asfalt serimi hedefi ortaya koyduklarını, gelinen noktada ise bu hedefin üzerine çıktıklarını söyledi.  Kendilerinden önceki dönemlerde bir kez 100 bin ton asfalt serimi gerçekleştirildiğine vurgu yapan Başkan Külcü, “Biz de eğer bu bir kez yapılmışsa her zaman yapılabilir düşüncesiyle her yıl 100 bin ton hedefimizi ortaya koyduk. Geride bıraktığımız 7 yıl içerisinde şehir merkezine 750.000 ton asfalt serimi gerçekleştirdik. Bedelsiz olarak 50.000 ton da ilçelerimize asfalt serimi yaptık. 7 yıl da 800.000 ton asfalt serimi yapmış olduk. 2016 yılında ise şuana kadar 91.000 ton asfalt serimi gerçekleştirdik. Sezonun sonuna geldiğimizde diğer yapacağımız yol çalışmaları ile birlikte 100.000 ton sıcak asfalt serimi hedefimizi de yakalamış olacağız. 8 yılda toplam 900.000 ton sıcak asfalt serimi yaparak hedeflerimizin üzerinde bir performansla çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.

2016 YILINDA 27,5 KM SATHİ KAPLAMA

Çorum Belediyesi olarak yerleşim yerinin az olduğu yerlerde ve bağ bölgelerinde 27,5 km sathi kaplama çalışması yaptıklarını ifade eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Konutlaşmanın arttığı bölgelerde ise alt yapı çalışmalarımızı tamamladıktan sonra sıcak asfalt serimi yapacağız” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim