Esnaf ziyaretinin ardından bir değerlendirme yapan Kurt, “Kimi esnaf kepenk kapatmış, kimi esnafımız siftah yapamadığından şikayetçi, kimi esnafımız dükkan kiralarının fazlalığından bahsediyor. Bütün bunların tek sebebi, üretime dayalı ekonominin önemsenmemesidir” dedi.

Saadet Partisi olarak Belediye’yi almaları halinde Gazi Caddesi’ndeki araç trafiğini çözmek için caddeye yakın arterlere son teknoloji katlı otoparklar yapacaklarını belirten Kurt, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Esnafımızın ekonomik kriz bitene kadar ilan reklam vergilerini almayacağız. İkinci olarak Gazi Caddemizin esnafını canlandırmak için gerekli adımları atacağız. Siz değerli esnaflarımıza diyoruz ki üretim, yani gençlerimize iş imkânı sağlayacağız. Nasıl yapacaksınız diyorlar. Sadece birkaç projemden bahsedeyim; birincisi Mecitözü yol ayrımı Çorum arası leblebiciler sitesi yapacağız. Burada 50 dükkan, 2 kafeterya, 2 restorant otel ve yöresel lezzetler ve yöresel ürünler pazarı kuracağız. En az 1000 kişi çalışacak.

İkinci olarak Çimento Fabrikası’nı kamulaştırıp buranın yeniden üretime geçmesini sağlayacağız. 400 kişi de burada çalışacak. Sadece iki projemizde 1400 kişi istihdam etmiş olacağız. Diğer projelerimizle de Çorum’da işsiz gencimiz kalmayacak.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim