Belediye Başkanı Zeki Gül, Azap Ahmet Sokak üzerinde istimlak edilen bazı binaların yıkımına katıldı. Başkan Yardımcısı Alper Zahir, İmar İşleri Müdürü Yaşar Eker ile AK Parti ve CHP’li Belediye Meclis üyelerinin de hazır bulunduğu yıkım esnasında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Gül, yolun medeniyet olduğu anlayışından hareketle şehir içi trafiği rahatlatmak adına bir takım çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Türkiye’nin son yıllarda gelişmesinde ve değişmesinde en büyük paya sahip konuların başında ulaşım imkanlarının artırılmasının geldiğini ifade eden Başkan Gül, “Ne kadar çok yol yapılırsa, ulaşım imkanları ne kadar artırılır ve konforlu hale getirilirse Türkiye’nin her noktasına o kadar çok hizmet verilir. Yani; yol medeniyettir. Bu ülkeler için böyle olduğu gibi şehirler ve şehir merkezleri için de böyledir.

Bizim de Çorum Belediyesi olarak yıllardır park ve bahçeler gibi, sosyal belediyecilik gibi en başarılı olduğumuz yanlardan biri de şehir içerisinde yollar konusunda yaptığımız hizmetler ve sokaklarda, caddelerimizde yaptığımız çalışmalar oldu.

Yollarla ilgili çalışmalarımız Belediye hizmetlerimizin merkezinde olan işlerden bir tanesi” dedi.

“EN BÜYÜK HAYALİM GAZİ CADDESİ’NİN BAZI BÖLÜMLERİNİ TRAFİĞE KAPATMAK”

Çorum’un en önemli meselelerinden biri olan trafikle ilgili sorunların çözümü için de alternatifler üretmeye gayret ettiklerini belirten Gül, “Şehir merkezimizde ihtiyaca binaen yapacağımız yolların, açılması gereken yolların öncelikle planlamasını yapıyoruz sonrasında kamulaştırmasını yapıyoruz

Gazi Caddesi’nin bazı bölümlerini trafiğe kapatmayı arzu ediyorum. Ancak şuan için bu mümkün değil. Bu tip tali yolları ne kadar çok açarsak, belki gelecekte Gazi Caddesi’ni trafiğe kapatmış oluruz. Bunun örneğini Kütahya’da görmüştüm. Bu konu, gelecekte planlanması gereken hususlardan birisidir” şeklinde konuştu.

Daha öncesinden yol, otopark, yeşil alan ve belediye hizmet alanı için kamulaştırma çalışmalarına başladıklarını anımsatan Gül, “Burada 3 adet park, 2 tane belediye hizmet alanı, otopark çalışması ve Karakeçili ve İnayetullah Camilerimizin bahçelerinde yapacağımız genişletme çalışması bulunuyor” dedi.

656 ARAÇLIK İYİ YENİ OTOPARK YAPILACAK

Karakeçili Camii arkasında 312 araçlık, İnayetullah Camii arkasında da 344 araçlık olmak üzere 656 araçlık iki adet otopark yapmayı planladıklarını kaydeden Gül, “Gazi Caddesi ile Fatih Caddemizi birbirine bağlayacak olan bir yol açıyoruz.

Bu güzergâhta açacağımız yolun uzunluğu 650 metre. Bugün yıkımını gerçekleştirdiğimiz noktadan başlıyor, 23 Nisan kavşağında son buluyor. Yolumuzun genişliği 25 metre olacak” diye konuştu.

Yol ve diğer çalışmaların yapılacağı Karakeçili ve Üçtutlar mahallerinde kamulaştırma projesi kapsamında 338 adet mülk bulunduğunu dile getiren Gül, açıklamasının devamında şu bilgileri verdi:

“242 adet mülkün kamulaştırmasını bitirdik. Toplam 96 adet parsel üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Kamulaştırma yapacağımız toplam alan; 19 bin 414 metrekare. Bunun 12 bin 947 metrekaresinde kamulaştırma çalışmalarımızı tamamladık. Kamulaştırması devam eden 6 bin 467 metrekarelik alanımı var. Yeşil alan, cami alanı genişletme çalışması, otopark gibi çalışmaları yapacağımız alanın % 70’inin kamulaştırması tamamlandı. Bugüne kadar kamulaştırma bedeli olarak 11 milyon 979 bin 884 TL Hak sahiplerine ödeme yaptık. Yol yapacağımız alandaki kamulaştırmanın % 90’ını bitirdik.

Açacağımız yol üzerinde bulunan İmam Hatip Lisesi ve Bilim Sanat Merkezi Binası ile ilgili gerekli koordinasyonu sağladık. Bu binalarla ilgili de çalışmalarımızı tamamlayacağız.”

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim