Vali Necmeddin Kılıç “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Vali Kılıç basının modern dünyanın vazgeçilmez unsuru olduğunu belirttiği mesajında çok önemli bir görevi icra eden basın çalışanlarını kutlayarak mesleklerinin icrasında başarı dileklerini iletti.

Basının her zaman doğru, tarafsız, ilkeli haber vererek, objektif davranarak haber alma özgürlüğünü sağlayan en etkili araç olduğunu dile getiren Vali Kılıç mesajında şu görüşlere yer verdi: “Günümüzde iletişim teknolojilerindeki hızlı gelişme, yazılı ve görsel basının yanı sıra sosyal medyanın da faaliyet ve etki alanını genişletmiş, toplumun bilgilenme imkânlarının artmasını da beraberinde getirmiştir. Vatandaşlarımızın eksiksiz ve doğru haber akışıyla bilgilendirilmesi, şeffaf toplum olmanın öncelikli şartlarından biridir. Açık bir toplumun oluşumuna önemli katkılar sunan basın mensupları aynı zamanda herkesin kendi düşüncesini kolayca ve rahatça belirtmesine, her fikrin açıkça toplumda yer bulmasına, insan hakları ve daha birçok önemli konuda toplumun bilinçlenmesine vesile olmaktadır.

Gazetecilik, fedakârlık ve sorumluluk isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Gazetecilerin rahatça görevlerini yapmaları, çalışmalarını sürdürmeleri toplumun bir gereğidir. Onların bu görevleri yerine getirirken yaptıkları çalışmalara yardımcı olmak da hepimizin görevidir. Kamu yararına hizmet yapmakta olan gazeteci arkadaşlarımız, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlamaktadırlar. Halkımızı doğru bilgilendirmenin yanı sıra, birlik ve beraberliğimizin korunması noktasında 15 Temmuz Kalkışması gibi devletimize ve milletimize yapılan hain saldırılar karşısında, topyekûn milli birlik ve beraberlik örneği sergileyerek destek veren basınımız gücümüze güç katarak yapıcı bir rol üstlenmiştir.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim