“Bugün toplumun, aydınlatılmasında ve bilgilendirilmesinde, demokrasimizin güçlü ve sağlam temeller üzerine oturtulmasında, fikir ve düşünce hürriyetinin geliştirilmesinde, yazılı ve görsel medya çalışanlarına önemli görevler düşmektedir" diyen Demirci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gazetecilik mesleği, 24 saat boyunca süren zor bir meslektir. Fedakarlık isteyen bir meslektir. Toplumu haberdar etmek ve üstelik bunu yaparken tarafsız, yorumsuz bir şekilde gerçekleştirmek özveri gerektirir. İlkeli ve dürüst olmak gazetecinin düsturudur.

Demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olan basın, özgürce haberlerini yapabilmelidir. Halkın haber alma hakkı kutsaldır. Bunu sağlayacak ise basındır. Onun için basın, özgür olmalıdır. Ülke olarak gelişmiş bir demokrasiye, güçlü bir ekonomiye sahip olmak istiyorsak, o zaman özgür ve güçlü bir basına ihtiyacımız var demektir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm meslektaşlarımın, 21 Ekim Gazeteciler Bayramı'nı kutlayarak, meslek hayatlarında başarılarının devamını diliyorum.”

Editör: TE Bilisim