Bir bayram havasında kutlanması gereken 10 Ocak'ı işsiz bırakılmış, mesleğini yapamaz hale gelmiş gazetecilere adaya Suludere, yaygın basın kuruluşlarında görev yapan meslektaşlarına göre, daha kısıtlı imkânlarla çalışan yerel basın mensuplarının bölgede yaşanan olaylardan ve gelişmelerden kamuoyunu haberdar ettiğini belirterek, “Zor şartlar altında sorumluluk anlayışı ile görevlerini yerine getiren basın mensuplarına yaptıkları çalışmalarda yardımcı olunması gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Günümüzde Türk basınının yazılı ve görsel alanda olduğu kadar, teknolojinin gelişmesiyle sanal ortamda da büyük ilerleme kaydettiğini ifade eden Suludere, açıklamasında şunları dile getirdi:

“Bu ilerlemenin mimarı olan gazetecilerin sıkıntılarının giderilmesi, basınımızın yanı sıra demokrasiyi de daha güçlü kılacaktır.

Sadece 10 Ocak´ta değil, gazetecilerin bağımsızlığını kaybetmesine, tarafsızlığını bozmasına sebep olacak baskı ve dayatmalara her zaman karşıyız. Bir gazeteci işiyle tehdit edilemez. Çünkü gazetecilerin yürüttüğü görev “kamu” hizmetidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, gece-gündüz, sıcak-soğuk demeden, çok zor şartlar altında haber peşinde koşan ve görevlerini yerine getirmek adına her türlü güçlüğe göğüs geren değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor çalışmalarında başarılar diliyorum.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim