Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen ve Başkan Yardımcısı Bülent Özkaleli’nin de katıldığı programa Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) ev sahipliği yaptı.

BAŞARILI ORGANİZASYONA TAM NOT

Erzurum’da buluşan gazeteciler, ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile biraraya geldiler.

DAGC Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, misafirperverliğinden dolayı Başkan Sekmen’e teşekkür ederken, Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin de, doğup büyüdüğü şehirde bulunmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı ise Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun Türkiye genelinde örgütlü 8 federasyon ile bu federasyonlara üye ve Konfederasyon’a yetki veren 80 basın meslek kuruluşunun gücünü tek çatı altında topladığını ifade etti.

 ‘KALEMLERİNİZ KALKINMAYA DESTEK OLACAK’

Toplantıya katılan AK Parti Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu da, Erzurum’daki etkinliğe katılanlar içerisinde hükümetin uygulamaya koyduğu Cazibe Merkezleri Projesi kapsamındaki illerden de çok sayıda gazeteci bulunduğunu ifade ederek, “Kalemlerinizden çıkacak yazılarla bu bölgelerde ekonomik kalkınmaya katkıda bulunacaksınız” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise, göreve geldiğinden beri yaptığı çalışmalar ve yapılması planlanan projelerle ilgili bilgi verdi.

ERZURUM’U GEZDİLER

Gazeteciler daha sonra gondol ile Palandöken’in zirvesine çıkıp, tesislerde incelemelerde bulundular. Ejder 3200 Genel Müdürü Yusuf Uygur’un gazetecilere tesisler hakkında bilgi verdiği gezide gazeteciler, Palandöken’e ayrı bir renk katan Küre Cafe’de bir süre dinlendiler.

KAYAKLA ATLAMA SÜRPRİZİ

Erzurum’daki gezilerini Anadolu’nun ilk üniversitesi tarihi Çifte Minareli Medrese ile sürdüren gazeteciler, Saltuklu eseri Ulu Camii ve Yakutiye Medresesi’ni de ziyaret ettiler.

Gazetecilere günün sürprizi ise atlama kulelerinde geldi. Türkiye’nin ilk ve Avrupa’nın en modern atlama kulelerinde gerçekleştirilen Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından düzenlenen Kayakla Atlama Kıtalararası Kupası’nı izleme fırsatı buldular.  (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim