10 Ocak’ın gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği 1961 yılından günümüze kadar Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlandığını kaydeden Çiftçi, ülkemizde sadece gerçekleri halka duyurmayı kendine amaç edinen gazetecilerin 10 Ocak 1961’den bu güne aradan geçen 58 yılda yaşadıkları baskıya ve zulme rağmen doğruları araştırmaktan ve yazmaktan canları pahasına vazgeçmediklerini dile getirdi.

212 sayılı yasanın çıkması hayli çalkantılı bir sürecin ürünü olsa da 2019 yılı itibariyle gazeteciler açısından hâlâ bir kazanıma dönüşmüş olmadığını belirten Çiftçi, “Ancak inanıyorum ki doğru şeyleri yazarak bu mesleği gerçekten halk için yapan, gerçekleri araştırmaktan ve halka ulaştırmaktan korkmayacaktır.

Ülkemizde basın yayın organlarının daha özgür bir hale gelmesi için, mücadele eden gazetecilerimizin çalışma koşulları düzeltilmelidir.

İçinde bulunduğumuz tüm olumsuz şartlara rağmen, büyük fedakârlıkla görevini yapan başta ilimizde görev yapan basın emekçileri olmak üzere tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, bu zorlu görevlerinde yürekten başarılar diliyorum” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim