Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’nun Anadolu gazete sahipleri temsilcilerini belirlemek üzere 31 Ocak 2015 Cumartesi günü Ankara’da yapılan seçimler, Türkiye Gazeteciler Federasyonu adına aday olan Yılmaz Karaca, Mehmet Ali Dim ve Kemal Kapaklı tarafından boykot edildi.
TGF adayları ve destekçileri, seçimin yapıldığı Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’na gitmediler.
Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün seçimlerde taraf tuttuğunu, seçimin şaibeli olduğunu ve sonucu önceden belirlenmiş bir seçim fiyaskosunun yaşandığını öne süren Karaca, Dim ve Kapaklı, “Bizlere destek veren gazete sahiplerini ve temsilcilerini, şaibelere alet etmemek adına seçimi boykot ediyoruz. Başlattığımız hukuk mücadelesiyle, hukuksuzlukların mutlaka yargıdan döneceğine inanıyoruz” dediler.
İddia edilen hukuksuzlukların da ayrıntılı biçimde dile getirildiği açıklamada, “Birilerinin bu seçimi kazanması için alınan emri yerine getirir pozisyonda hareket eden BYEGM yetkilileri, başta kendi açıkladıkları seçim takvimine uymayarak birçok skandala imza atmış oldular. Şurası iyi bilinmelidir ki, bu seçim yargıdan geri dönecektir.Usulsüzlükler ve skandallarla dolu bu fiyasko seçimin başlattığımız hukuk mücadelesiyle er geç iptal edileceğine inanıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim