Çorum Belediyesi, kültür gezileri kapsamında düzenlediği “Çorum Ecdadının İzinde Çanakkale Yollarında” projesi kapsamında; basın mensupları ve ailelerini Çanakkale’ye götürdü.
Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı nedeniyle düzenlenen geziye, Çorumlu vatandaşlar da yoğun katılım sağladı. Geçtiğimiz hafta Cuma günü 3 otobüs ile Çanakkale’ye giden kafile; televizyondan ve filmlerden gördükleri mekânları bizzat görme fırsatı buldular.

CEPHELERE VE TABYALARA ZİYARET
Cumartesi sabahı Çanakkale’ye ulaşan Çorumlular, araba vapuru ile Gelibolu Yarımadası'na geçip, en kanlı çarpışmaların yaşandığı cepheleri ve tabyaları gezdiler.
Rehberler eşliğinde gerçekleştirilen gezide vatandaşlar; Kuzey ve Güney Cepheleri’nde Conkbayırı, Anafartalar, Seddülbahir, Alçıtepe, Kilitbahir ve Arıburnu başta olmak üzere savaşın önemli cephelerini gezip, Çanakkale’nin şanlı tarihine de tanıklık ettiler.

ŞEHİTLER İÇİN DUA EDİLDİ
Büyük Şehitlik Abidesi ve 57. Piyade Alay Şehitliği”ni de ziyaret ederek, şehit askerlerimiz için bol bol dua eden Çorumlular, gezi boyunca sık sık duygusal anlar yaşadılar.
Gezinin ikinci günü ise, Çanakkale şehir merkezi ve burada bulunan Çanakkale Deniz Müzesi, Çimenlik Kalesi, Nusret Mayın Gemisi, Aynalı Çarşı ve Truva Atı’nın sergilendiği yerleri gezdikten sonra Bursa'ya geçerek burada da Orhan Gazi ve Osman Gazi Türbelerini ziyaret ettiler.
Tarihi Tophane Meydanı’nda bol bol hatıra fotoğrafı da çektiren vatandaşlar, geziden çok memnun kaldıklarını belirterek emeği geçen herkese teşekkür ettiler. Geziye katılan vatandaşlar dün sabah saatlerinde de tekrar Çorum’a dönüş yaptılar.



(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim