1993-94-95’li yıllarda Merhaba Gazetesi’nde çalışan, daha sonra evlenip Danimarka’ya yerleşen 45 yaşındaki Zeliha Aşçı Günal, geçirdiği bir beyin kanaması sonucu hayatını kaybetmişti.

O dönemde Çorum’un tanınan gazetecilerinden olan, Kuşsaray Köyü eski Muhtarı Gazi Aşçı ve Zeynep Aşçı’nın kızı, Zafer Günal’ın eşi, Ali ve Pelin’in anneleri, İsmail, Hüseyin, Gülseren Aşçı ve Gülden Sağlıcak'ın kardeşleri Zeliha Aşçı Günal, geçirdiği beyin kanaması sonucu bir hafta yoğun bakımda kalmıştı. Kurtarılamayarak hayata veda eden Günal'ın cenazesi, uçakla Ankara'ya, daha sonra ise Çorum'a getirildi.

Zeliha Aşçı Günal için ilk olarak Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı'nda bir tören düzenlendi. Dede Şahin Polat'ın duaları eşliğinde vakıf binasında helallik alınmasının ardından cenaze, Kuşsaray Köyü'ne götürüldü. Kuşsaray Köyü Cemevi önünde düzenlenen töreninin ardından merhumenin cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine; CHP İl Başkanı Ali Rıza Suludere, Baro Başkanı Av. Altan Akpınar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ÇORUM HABER merhumeye Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve basın camiasına başsağlığı diler.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim