10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Gar Meydanındaki bombalı saldırıda hayatını kaybeden 103 barış güvercinini katliamın 6. yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anacaklarını belirten Gökmen, “Eşitlik, özgürlük, demokrasi ve barış mücadelesi yitirdiğimiz arkadaşlarımızın en büyük emanetidir. Bizler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu doğrultuda kararlı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.
6 yıl önce Türkiye’yi yaşanmaz hale getiren çatışma ortamının sona erdirilmesi ve barışın tesis edilmesi için DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla Ankara’da “Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi” organize edildiğini ve yapılan çağrıya kulak veren on binlerce yurttaşın Türkiye’nin dört bir yanından gelerek, Ankara Garı önünde buluştuğunu kaydeden Gökmen, “10 Ekim 2015 sabahında yüreklerinde sevgi, gözlerinde gülücük, dillerinde barış türküleri olan on binlerce kişi kardeşçe yan yana bulunuyordu. O karanlık dönemde hepimize umut veren bu coşkulu birliktelik saat 10’u 4 geçe birbiri ardına patlayan iki bomba ile kana bulandı.
IŞİD üyesi iki canlı bomba tarafından gerçekleştirilen bu kanlı saldırı sonucunda 103 arkadaşımız hayatını yitirdi. 500’e yakın arkadaşımız yaralandı ve sakat kaldı. 
Türkiye tarihinin en büyük kitle katliamında kaybettiğimiz bütün arkadaşlarımızı saygı ve özlemle anıyoruz. Arkadaşlarımıza olan hasretimiz, her geçen gün daha da büyüyor.
Katliama ilişkin dava iddianamesi mahkemeye sunulduğu günden itibaren yürütülen soruşturmanın olayı tüm boyutlarıyla açıklığa kavuşturmaktan uzak olduğunu ifade ettik.
Katıldığımız her duruşmada, katliamda ihmali olan kamu görevlilerinin ve sorumlulukları bulunan siyasetçilerin de yargılanması gerektiğini dile getirdik. Ne yazık ki mahkeme bu doğrultuda cesur bir adım atmadı ve bu eksik karar sonucunda kamuoyu vicdanında adalet tecelli etmedi.
Saldırı sonrasında yaptığı “patlama sonrasında oylarımız yükseliyor” sözleriyle hafızalarımızda yer eden dönemin Başbakanı, “7 Haziran-1 Kasım seçimleri arası dönemdeki defterler açılırsa birçok siyasetçi insan içine çıkamaz” açıklamasında bulunmuştu.
Bu sözler, katliamın siyasal boyutları konusundaki endişe ve iddialarımızın haklılığını göstermiştir. Bu açıklama hem bir ihbar, hem de itiraf kabul edilmelidir. Başta dönemin başbakanı ve içişleri bakanı olmak üzere dönemin siyasileri davaya dâhil edilmelidir” dedi.
EMİNE ERCAN ANILACAK
Gökmen, “Eşitlik, özgürlük, demokrasi ve barış mücadelesinde yitirdiğimiz arkadaşlarımızın en büyük emanetidir” diyerek, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu doğrultuda kararlı bir şekilde mücadele edeceklerini söyledi.
Katliamın yıldönümü olan 10 Ekim Pazar günü saat 12.00’de Kadeş Barış Meydanı’nda düzenlenecek basın açıklamasına tüm yurttaşları davet eden Gökmen, patlamada yitirdikleri 103 barış güvercininden biri olan Emine Ercan için de saat 14.00’de Büyükdivan Köyü’ndeki mezarı başında bir anma programı gerçekleştirileceğini bildirdi. (Haber Merkezi) 
 

Editör: TE Bilisim