Katliama ilişkin dava iddianamesi mahkemeye sunulduğu günden itibaren yürütülen soruşturmanın olayı tüm boyutlarıyla açıklığa kavuşturmaktan uzak olduğunu ifade ettiklerini dile getiren Beyaz, yapılan her duruşmada, katliamda ihmali olan kamu görevlilerinin ve sorumlulukları bulunan siyasetçilerin de yargılanması gerektiğini dile getirdiklerini ancak mahkemenin bu doğrultuda cesur bir adım atmadığını ve bu eksik karar sonucunda kamuoyunun vicdanında adaletin tecelli etmediğini kaydetti.

Yakın tarihin en karanlık döneminin aydınlığa kavuşması için siyasetçileri de ellerine vicdanlarına koymaya, gerçekleri açıklığa kavuşturmaya çağırdıklarını anlatan Beyaz, insanlığa karşı işlenen bu suçların faillerini gizleyenlerin, bu suçların ortağı olduğunu, iktidarını korumak için toplumu kaos ve şiddet sarmalına sürükleyenleri asla unutmayacaklarını vurguladı.

Beyaz, “Ülkemizin temel sorunu rekorlar kıran işsizliktir, yağmur gibi yağan zamlardır, sürekli derinleşen eğitim ve sağlıktaki eşitsizlik, yoksullaşan milyonlardır. Ülkemizin temel sorunu demokrasi kanallarının tıkanması ve adalete ulaşımdaki zorlanmadır. Ülkemizin temel sorunu bir arada, barış içerisinde, kardeşçe yaşama umudunun karşısına dikilen ayrımcı, kutuplaştırıcı, ötekileştirici politikalardır. Ülkemizin temel sorunu salgın sürecinde ekonomik belirsizlik ve ekonomideki istikrarsızlıktır. Bütün bu sorunların çözümü eşit, özgür, demokratik koşullar altında bir arada ve birlikte barış içerisinde yaşamdır. Bu nedenle birlikte, bir arada yaşamanın dilidir barış.

Katliamın dördüncü yılında, bombaların patladığı bu acı dolu meydandan bir kez daha sesleniyoruz: Kaybettiklerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız! Sorumlularını unutmayacağız, affetmeyeceğiz!

10 Ekim Ankara gar katliamının 5. Yılındaki anma etkinliklerimiz kamuoyuna açıklıyor ve bugün saat 13.00’de Kadeş Barış Meydanı’nda yapacağımız anma etkinliklerine katılmaları için tüm Çorum halkını davet ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim