Geniş bir okuyucu kitlesine sahip dünyanın en önemli dergilerinden Archéologia ve Mythologies’in Dünyaca Ünlü Fransız Yazarları Hitit Başkenti Hattuşa’nın UNESCO Dünya Mirası olarak kabul edilişinin 30. Yılı kapsamında, ülkemizin ve ilimizin sahip olduğu tarihi ve turistik değerlerin tanıtımına katkı sağlanması amacıyla bu değerlerimizi yerinde incelemek üzere Çorum’a gelecek.

Türkiye Paris Büyükelçiliği, Kültür ve Tanıtma Müşavirliğinin koordinatörlüğünde Çorum Valiliği işbirliği ile planlanan ziyaret programı Çorum’un değişik bölgelerinde gerçekleştirilecek.

6 gün boyunca Çorum’da misafir kalacak Archéologia Dergisi Yazarı Martin Koppe ve Mythologies Dergisi Yazarı Bertrand Audouy’a Hitit Yolu ve Gastronomi Yolunun Mimarı Doğa Fotoğrafçısı Ersin Demirel ve Gazi Üniversitesi Araştırma Görevlisi Mehmet Köle program boyunca eşlik edecek.

Fransız yazarlar Çorum merkezi ile birlikte Ortaköy-Şapinuva Örenyeri ve İncesu Kanyonu, Alacahöyük Müzesi ve Örenyeri, İskilip, Oğuzlar, Osmancık ve Kargı ilçelerini gezecek, Hitit Yolu ve Kızılırmak Havzası Gastronomi ve Yürüyüş Yollarında yer alan yaylalarda doğa yürüyüşleri yaparak Boğazköy Müzesi ve Hattuşa ören yerini ziyaret edecekler.

Konuklar, Boğazkale ilçesinde “Hattuşa Purulliya Bahar” çerçevesinde Hıdrellez kutlamalarına katılacak, Hitit Kıyafetleri Defilesi ve “Arda Boyları” adlı bale gösterisini izleyecekler.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim