Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi ortaklığında düzenlenen “mardinmasa” organizasyonunda bitirilen Mardin 3. Ulusal Foto Maraton Yarışması sona erdi. 5 gün süren yarışmada farklı şehirlerden gelen 365 fotoğraf sanatçısı yaklaşık 2 bin fotoğrafla Mardin’in kültürel, tarihi ve folklorik özelliklerini fotoğrafa yansıttı. Yarışma Mardin’in tanıtımı için de olumlu etki sağladı. Yarışma sonunda birbirinden güzel fotoğrafların seçilmesi esnasında jüri üyeleri ise oldukça zorluk yaşadı.

Mardin 3. Ulusal Foto Maraton Yarışmasının şehre kazanımlar sağladığını kaydeden Çorumlu Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, “İlimizin güzelliklerinin bir kez daha ortaya çıkması adına faydalı bir organizasyon oldu. Ayrıca şehrimiz fotoğraf sanatçılarının gözüyle en iyi şekilde tanıtıldı” dedi.

Şükrü Ağbal, Mardin 3. Ulusal Foto Maraton Yarışmasında kazandığı ödülleri Albino kardeşlere bağışladı.

Kızıltepe ilçesi Atatürk Mahallesi’nde yaşayan M. (8) ve N. Boz (6) kardeşler, albino hastalığıyla dünyaya geldi. Doğuştan pigment eksikliği nedeniyle derileri, kılları ve gözleri ak renkli olan albinizmli kardeşler, tenlerinden dolayı güneşe çıkamıyor, akranları gibi sokakta oyun oynayamıyor.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim