Anadolu Hayat Emeklilik’ten yapılan açıklamada, Türkiye’nin en çok ilgi gören fotoğraf yarışmalarından biri olan “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler”e bugüne kadar yaklaşık 13 bin kadının, 53 bini aşkın fotoğrafla katıldığı belirtildi.

Bu yıl 11’incisi düzenlenen yarışmaya bin 897 yarışmacının 6 bin 501 fotoğraf ile katıldığı dile getirilerek, “Geleneksel hale gelen Kadın Gözüyle Hayattan Kareler Fotoğraf Yarışması, Türk kadınının sosyal, kültürel ve toplumsal gelişimine katkıda bulunmayı hedeflerken, kadınlara kendilerini ve hayata bakışlarını özgürce ifade edebilecekleri bir platform sunuyor” ifadelerine yer verildi.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu danışmanlığında ‘hayata dair’ temasıyla 18 yaş ve üzeri tüm amatör ve profesyonel kadın fotoğrafçıların katıldığı yarışmada bu yıl bir başarı haberi de Çorum'a geldi. Fotoğraf sanatçısı ve aynı zamanda Polis Memuru Ayşe Çalışkan’ın ‘Usta’ isimli fotoğrafı, 5 bin 501 fotoğraf arasından sergilemeye değer görüldü.


Geçtiğimiz yıllarda İskilip Kaymakamlığınca düzenlediği “Resim Kent İskilip” isimli fotoğraf yarışmasında da mansiyon ödülü alma başarısı gösteren polisi memuru Çalışkan, Türk Polis Teşkilatı’nın 172. Kuruluş yıldönümünde böyle özel bir ödül aldığı için ayrı bir mutluluk duyduğunu söyledi.

Polis olmaktan gurur duyduğunu vurgulayan Çalışkan, “172. yılını kutladığımız, tutkuyla bağlı olduğum teşkilatımın özellikle hem bir bayan hem de bir anne olarak mesleğimin gereklerini icra etmenin kimi zaman daha meşakkatli olmasına rağmen bu üniformayı giydiğim ilk günden bu yana kadar her anında onur ve gurur ile görev yapıyorum. Bu özel günde hayata farklı bir pencereden bakmama vesile olan ve o pencereden başımı çıkartıp ciğerlerime oksijen doldurmak kadar beni yenileyen ve bu alanda başarı elde etmenin sevincini yaşatan fotoğraf tutkusunu aynı karede paylaşmak beni daha mutlu edecektir” diye konuştu.
(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim