Ahlatcı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı’nın kamuoyuna yaptığı açıklama doğrultusunda, eski Buğday Pazarı’nın yerinde Forum Çorum Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin hafriyatına, Pazartesi günü tamamlanan hazırlıklardan sonra dün sabah başlandı.
Ahlatcı, AVM’nin 71 milyon euroya malolacağını, 12-14 aylık bir sürede tamamlanacağını ve 183 işyerinden oluşacağını bildirmişti.
Çorum’un ilk AVM’si, 37 bin metrekarelik alan üzerine kuruluyor. İnşaat alanı 99 bin metrekare, kiralanacak alan ise 50 bin metrekare olacak. Burada yaklaşık 1200-1400 kişiye istihdam olanağı sağlanacağı hesaplanıyor.
Ahmet Ahlatcı, 7 yıldır boş duran bu arsanın, Multi firmasından 15 milyon euroya alındığını da geçen hafta düzenlediği basın toplantısında açıklamıştı.
Öte yandan, Ahlatcı Grubu’nun 2015’te uygulamaya koyduğu projelerin toplam tutarı; Türkiye’nin üçüncü altın rafinerisi, güneş enerjisi panelleri, Gazi Caddesi’ndeki enerji grubu bina inşaatı ve Skoda-Seat bayii ve servisi ile birlikte 95 milyon euroyu bulacak.






(Taner ŞİMŞEK) 

Editör: TE Bilisim