O günden bu güne yetkili öğretmenlerin desteğiyle sinema tarihi hakkında bilgiler edinen öğrenciler, kamera kullanımı hakkında teknik bilgiler öğrendi. Senaryonun olmazsa olmazları nelerdir, izlenen bir filmin arka mutfağında neler yaşandığı gibi konuların öğrenildiği proje öğrenciler tarafından da çok sevildi.

4 Mayıs 2019 tarihinde Çorum TGEV’in organize ettiği bir buluşmaya ev sahipliği yaptığının belirtildiği açıklamada “17 ilden (Samsun, Rize, Ankara, Kütahya, Erzincan, Malatya, Eskişehir, Zonguldak, Bayburt, Gaziantep, Giresun, Zonguldak, Nevşehir, Sivas, Ordu ve İstanbul'dan ) yaklaşık 700 kişi Çorum Müze Bahçesi’nde bir araya geldi.

Etkinlikte kendi yörelerine ait gösteriler yapan TEGV gönüllüleri, ardından Çorum'un Boğazkale ilçesinde bulunan Hititlerin başkenti Hattuşa ören yerini gezdi.

“Çorum Kültür Turizm Derneği” “Fırsata Dönüşen Hayatlar” Ekibi olarak kendi şehrimizde bir bayram havasında geçen bu Türkiye mozaiğinde arkadaşlarımızı yalnız bırakmadı. Drone kullanarak havadan çekimlerle gerekse Gimbal kullanarak karadan çekimlerle bu güzel gün kayıt altına alındı.

Ev sahibi şehir olarak da misafirlerimizle çeşitli röportajlar yaparken ören yerinde ise HİTİT Koreografisi oluşturuldu.

Pazar Günü ise Anitta Otel de düzenlenen toplantı da ise her şehirden farklı gönüllüler söz alarak kendi bölgelerinde ki projelerden, etkinlik ve atölye çalışmalarından bahsetti” denildi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim