Toplantıya CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, eski Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ile kadın kolları başkanları katıldı.
Çorum’dan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın’ın katıldığı toplantıda kadın cinsiyetçiliğinden siyasal iletişime kadar birçok konuda önemli tespitler ve öneriler ele alındı.
Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse yaptığı konuşmada, “İktidar olma yolunda Türkiye’nin dört bir yanından daha çok örgütlenmek daha çok dayanışma içerisinde olabilmek için çok büyük fedakarlıklarla bu toplantıya geldiğinizi biliyorum. Bugüne kadar inandığınız idealler ve hedefler uğruna yılmadan, yorulmadan, bıkmadan ve usanmadan çalıştınız. Bundan sonra da aynı inanç ve kararlılıkla çok daha fazla, çok daha verimli çalışmaları hep birlikte yapacağız. El ele vererek çıktığımız bu yolda sizlerin yol arkadaşı olmaktan onur duyuyorum” dedi.
Şiddet olaylarına dikkat çeken ve hedeflerini anlatan Köse, “CHP’li kadınlar olarak kadın ve erkeğin hayatın her alanında eşit olduğuna inanıyoruz. Gençlerimiz ve çocuklarımız ise bu günümüzün ortağı. Yarınlarımızın sahibidir. Kadına, çocuğa ve dünya üzerindeki bütün canlılara yönelik şiddete, suiistimale hayır diyoruz. Artık çocuk gelinler olmasın. Kız çocukları, çocukluklarını doyasıya yaşasın diyoruz. Okusunlar, meslek sahibi olsunlar. Hayatın her alanında başarılı olsunlar istiyoruz. Yoksulluğa, adaletsizliğe, acılara yeter diyoruz. Terör bitsin. Evlatlar ölmesin. Analar ağlamasın istiyoruz. İşte bu sebeple topuklu ayakkabıları çıkarıp yalın ayak toprağa basma, ayakları kanatma zamanıdır. Daha çok kadın belediye başkanı, milletvekili, parti meclis üyesi ve partimizin yönetim organlarında bulunmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki seçimlerde daha çok kadınla partimizi iktidara taşımak için yola çıkıyoruz” diye konuştu.


CHP İl Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın

(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim