Türkiye’nin 24 Ağustos tarihinde başlattığı Fırat Kalkanı Harekâtı’nın kesinlikle zaferle taçlanması gerektiğinin altını çizen MHP Merkez İlçe Başkanı Onan, “Ülke olarak kimsenin toprağında gözümüz yoktur. Ancak Irak ve Suriye’yi mesken tutmuş terör örgütleri Türkiye’nin bekasını ileri düzeyde tehdit etmektedir” dedi. 
Türkiye’nin tarihi günlerden geçtiğini vurgulayan Ertuğrul Onan, Fırat Kalkanı ve El Bab operasyonundan alnımızın akıyla çıkmamız gerektiğini dili getirdi. Bu harekattan başarısız çıkılması halinde Diyarbakır ve Ankara’nın tehlikeye gireceğini söyleyen Onan konuyla ilgili yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Tarih bize diyor ki, Yemen’i verdiğimiz gün Kudüs’ü kaybettik, Halep’ten çekildik. Budapeşte’yi bıraktığımız gün Sofya’dan olduk, az kalsın Edirne’den oluyorduk. İstanbul’da bomba patlıyorsa, bu Bosna’nın dramından, Üsküp’ün gözyaşından, Akmescit’in hüznünden, Türkmenli’nin yıkımındandır. Ankara hedef alınıyorsa, Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu’nun bırakılıp kaçılmasından dolayıdır. Bu itibarla Musul diyoruz, Kerkük diyoruz, Halep diyoruz, Misak-ı Milli’nin onurundan cesaretle bahsediyoruz.
Türkiye terörü kaynağında yok ederken, terörizme destek veren ülkelerle çok yoğun bir diplomasi ve siyasi mücadeleye girmeyi de ihmal etmemelidir. Ayrıca ABD’nin PYD-YPG silah yardımı kabul edilemeyecek bir husumet alametidir. Bu ülkeyle NATO şemsiyesi altında müttefik değil miyiz? ABD’nin YPG’yi silahlandırması ne anlama gelmektedir? Fırat’ın doğusunun ABD tarafından terör gruplarının lojistik merkezi haline getirildiği, nakliye uçaklarıyla taşınan silah ve mühimmatın PYD-YPG’ye gittiği nettir. Bilhassa ABD’nin, Rakka operasyonunu önümüzdeki bahar aylarına erteleyip El Bab’a yüzlerce IŞİD’li canileri takviye ettiğine dönük iddiaların yenilir yutulur bir tarafı olamayacaktır. 
Bu IŞİD’li alçaklar, kahramanlarımıza ölüm yağdırmaktadır. Daha vahimi, sosyal medyada dolaştırılan ve iki askerimizin yakıldığını gösteren vahşet temalı video eğer doğruysa, eğer bu canilik yapılmışsa, IŞİD’in içte ve dışta tüm eli kanlı teröristleri son ferdine kadar yok edilmelidir.
“EL-BAB ZEBANİLERİN TEPESİNE YIKILMALI”
El Bab, bu şerefsiz zebanilerin tepesine yıkılmalı, alayı birden yakılmalıdır. Bu videonun gerçekle ilişkisi var mıdır? IŞİD’in elinde bulunan askerlerimizin son durumu nedir? Milli vicdanda beliren şüphe ve merak derhal giderilmelidir. IŞİD’i imal edip Ortadoğu’ya salan karanlık ve kalleş küresel güç merkezleri dökülen kanlardan birinci derecede mesuldür. ABD’nin dış politikasını yayılmacı ve kaos imalatçısı İngiliz aklı yönlendirmektedir. Terör örgütleriyle ittifak kurmak insan haklarına riayet ettiğini söyleyen, medeni ve demokratik olduğunu iddia eden hiçbir ülkenin harcı olamayacaktır.
“ABD SEÇİMİNİ YAPMALI”
ABD, seçim ve tercihini gecikmeden, geciktirmeden yapmalıdır. Ya Türkiye Cumhuriyetini seçecek. Ya terörizmin kanlı niyetini. Ya dostluğu seçecek.. Ya da düşmanlığı. Türkiye El Bab’ta milli güvenliği için bulunmaktadır. Peki ABD’nin Ortadoğu’da ne işi vardır? Türkiye terörizmin kanlı dişini kırmak, kökünü kurutmak için hukuki, ısrarlı ve haklı bir mücadele içindedir. Buna karşılık ABD ne yapmaktadır? Türkiye’nin 20 Aralık’ta Rusya ve İran ile Suriye kapsamında yaptığı sekiz maddelik mutabakat önemli ve bundan sonrası için ümit vericidir. Bu stratejik karar ABD’yi kızağa almış, bölgesel anlamda alanını daraltmıştır. Yine üç ülkenin mutabakatında terör örgütleri sayılırken PYD-YPG ve PKK’nın bulunmaması oldukça mahsurludur. Rusya karşısında büyükelçi cinayetinden dolayı mahcubiyet yaşayıp Türkiye düşmanı bu terör örgütlerini görmezden gelmek izah ve telafisi olmayacak bir yanlıştır”
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim