ABD’nin Kudüs’ü “İsrail’in resmi başkenti” olarak tanıyıp büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıması sonucu bu durumu protesto eden ve sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006'dan beri Gazze'ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasın talep eden sivil Filistin halkına yönelik İsrail’in yaptığı ve gerçek mermilerle gerçekleştirilen saldırılar sonucunda, aralarında çocukların da olduğu 60 kişinin hayatını kaybettiği bilgisine verilen Tabip Odası’nın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“İsrail’in yaptığı orantısız güç kullanımı ve abluka sonucunda yaralılara yeterince sağlık hizmeti verilememiş ve tedavi görmeleri zorlaşmıştır. Gazze tarafında yeterli ilaç ve malzeme olmadığından yaralılar çok büyük bir risk altındadır. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığının açıklamasına göre saldırıda, 6'sı çocuk biri kadın 60 kişi öldürülmüş ve 225'i çocuk ve 79'u kadın olmak üzere 2 bin 771'den fazla kişi yaralanmıştır. Bin 760 kişi hastaneye kaldırılmış, bin 11 kişi olay yerinde tedavi edilmiştir. Yaralılardan 54'ünün durumu çok kritik, 76'sı kritiktir.

Sağlık Bakanlığının Gazze'deki yaralıların Türkiye'ye nakledilmesi amacıyla hava köprüsünü oluşturmak için her türlü hazırlığı yapıp, yaralılardan ağır olanları Türkiye'ye getirip, Ankara’daki hastanelerde tedavi etmek için yaptığı girişimleri ve Filistin’e sağlık ekibi, ilaç ve tıbbi malzeme gönderme teklifini Çorum Tabip Odası olarak destekliyor ve bizlere düşecek her türlü göreve hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim