BES Çorum Şube Başkanı Ertuğrul Alper'e açılan dava nedeniyle Çorum'a gelen Aslan, dava öncesinde kısa bir açıklama yaptı. Türkiye’de Cumhurbaşkanı’na hakaretten binlerce dava açıldığını ve bu dava furyasının yurt dışına kadar yayıldığını kaydeden BES Genel Başkanı Aslan, özgür düşüncelerini ifade edenlere karşı mahkeme süreçlerinin başlatıldığını söyledi.
Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün MİT TIR’ları ile ilgili yaptıkları haberden dolayı tutuklanmaları nedeniyle KESK’in kararı doğrultusunda ülkenin dört bir tarafında basın açıklaması yapıldığını belirten Aslan, “Türkiye'nin IŞİD ile olan işbirliğini bütün dünya biliyor. Bu konuda Can Dündar ve Erdem Gül halkı bilgilendirmek adına haber yapmışlardı. Biz de halk olarak bilgi alma hakkımızı kullandık ve onlara sahip çıktık” dedi.
BES Genel Merkezi olarak Ertuğrul Alper’in yanında olduklarını kaydeden Aslan, “Şube başkanımızla her türlü örgütsel dayanışmayı sergileyeceğiz. Ülkemizdeki karanlık her geçen gün artıyor. Baskının dozu her gün biraz daha fazlalaşıyor. Düşünce ifade eden gazeteciler, aydınlar üzerinde ciddi baskılar var. Binlerce, on binlerce arkadaşımız adli soruşturma altında. Bütün bu baskılara karşı, bu karanlıkta bir umut ışığı doğurmak için Pazar günü 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda alanlarda olacağız” şeklinde konuştu.
(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim