Vakıf 19 Yönetim Kurulu Başkanı Alper Bilan, Çorum’u “marka şehir” yapma adına çabalarının devam edeceğini belirterek, “Dünya Hitit Günü” projesi ile Hitit uygarlığını ve Çorum’u daha geniş şekilde tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.

TBB Başkanı Prof.Dr. Metin Feyzioğlu’nu ziyareti ile ilgili bilgi veren Alper Bilan, konuya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“Çorum İlini ve kültürel mirasını tanıtmak için çok yoğun bir gayret göstermekteyiz. Bunlardan biri de her yıl Nisan ayının 15’i ile 20’si arasında kutlamayı planladığımız ‘Dünya Hitit Günü’ projesidir.

Bu projenin hedefinde tüm büyükelçilikler, üniversiteler, sivil toplum örgütleri, kadınlar, gençler, çocuklar, engelliler vardır. Bu gruplara bir şekilde çalışmamız içerisinde roller vererek Hitit uygarlığını ve vakfımızı tanıtmayı istiyoruz.

Turizmin ne kadar önemli bir sektör olduğunun bilinci içerisindeyiz. Oturarak değil, bizzat bu işin muhataplarına projeler, etkinlikler ve ziyaretlerle ulaşarak, onları da işin içine dahil ederek ilimizi marka şehir yapma gayretlerimiz ve tanıtım faaliyetlerimiz Çorumluların da katkı ve destekleri ile devam edecektir.

Bu amaçlar doğrultusunda ‘Dünya Hitit Günü’ açılış resepsiyonuna ve sivil toplum örgütleri ile tanışmak adına bu projenin bir bölümü olarak planladığımız temalı panellerden ‘Hititlerde Yasalar’ adlı panele Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof.Dr. Av. Metin Feyzioğlu’nu davet ettik.

Kendileri ile ettiğimiz sohbette Sayın Feyzioğlu’nun İlimiz ve Hitit uygarlığına karşı yakın ilgisi ve ciddi bir bilgisi olduğunu görmek beni çok mutlu etti. İnşallah bu çalışmalarla Çorum İlimizi tüm dünyaya tanıtacağız. Bunun içinde sivil toplum örgütlerinin gücünü kullanacağız. Sayın Feyzioğlu konunun çok önemli olduğunu, programa katılacaklarını ve destek olacaklarını ifade etmişlerdir.

Türkiye Barolar Birliğinden sonra Ankara Ticaret Odası , Ankara Sanayi Odası, Türk Tabipler Birliği v.s gibi sivil toplum örgütleri ile ortak yürütmeyi planladığımız faaliyetler için ziyaretlerimiz ve yoğun çalışmalarımız devam edecek. Bunlar gerçekleştiğinde Çorum kamuoyu ile konuları paylaşacağım.”

Vakıf 19 Başkanı Bilan, bu ziyaretin gerçekleşmesine katkı sağlayan Çorum Barosu eski Başkanı Av. Altan Akpınar’a da teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim