Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ilişkisi nedeniyle kapatılan şirketlerin borçları için düzenleme yapıldı.
Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında Resmi Gazete’de yayımlanan 670 sayılı kanun hükmünde kararname (KHK) ile kapatılan FETÖ bağlantılı kurum, kuruluş, radyo, TV, gazete ve her türlü taşınır taşınmaz mal varlığına ait borç ve yükümlülükler ile ilgili yetki Maliye ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde olacak. Bu kuruluşlardan alacağı olanlar 60 gün içinde Maliye ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne başvuracak. Borç ödemesinde vergi borçları, rehinli alacaklar, çalışanların sigorta primleri, kamuya ödenmesi gereken vergi, resim, harç, fon kesintisi sırası izlenecek.

MASAK’A EK SÜRE
Terör örgütlerine üyeliği, irtibatı olduğu değerlendirilen kişi, kurum ve kuruluşlar ile ilgili suç gelirinin aklanması bağlamında Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun (MASAK) görüş ve bilgi vermesi için tanınan 7 günlük süre OHAL boyunca 30 gün olacak. Kapatılan harp akademileri, askeri liseler ve astsubay hazırlama okullarının ihtiyaçları için imzalanmış sözleşmeler feshedilebilecek. Yüklenicilere tazminat ödenmeyecek.
Ayrıca darbe teşebbüsü ve terör eyleminin ortaya çıkarılması, etkilerinin azaltılması veya bertaraf edilmesinde yardımcı ve faydalı olan kamu görevlileri ve sivillere tazminat ödenecek. Bunun için işgöremezlik raporu gerekmeyecek.

KAMUYA BANK ASYA KRİTERİ
Hükümet kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelini FETÖ bağlantılı Bank Asya ile kontrol edecek. Personelin eşi ve çocukları da bu kapsamda değerlendirilecek. Kurumlar Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Mali Suçları Araştırma Kurulu’ndan personeli, eşi ve çocuklarıyla ilgili bilgi ve belge isteyebilecek. Bu işlemlere ilişkin Bankacılık Kanunu’nda yer alan müşteri sırrına ilişkin hükümler uygulanmayacak.
(Ajanslar)
Editör: TE Bilisim