Çorum Hacı Bektaş Veli Anadolu Vakfı Çorum Şubesi ve Çorum Alevi Kültür Merkezi adına bir açıklama yapan Av. Sadık Eral, her türlü hile ve istismara rağmen FETÖ yanlılarının Alevi toplumunda kendilerine yandaş bulamadığını söyledi.
Eli kanlı FETÖ’nün tarihe kara bir tek olarak geçen 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Alevi toplumuna sızmak için “sözde Alevi özde fetocu” bir kısım Alevi dernekleri kurdurduğunun ortaya çıktığını ifade eden Eral, “FETÖ’nün bu girişimi, geçmişte Aleviler üzerinde oynanan karanlık oyunlarını, sindirme ve asimilasyon politikalarının değişik şekillerde bu günlerde de hala devam etmekte olduğu bir kere daha göstermiştir. Mutluyuz ki, her türlü hile ve istismara rağmen FETÖ yanlıları Alevi toplumunda kendilerine yandaş bulamamışlaradır” dedi.
Av. Eral, açıklamasına şu şekilde devam etti:
“Hem FETÖ’cüler gibi darbeci demokrasi düşmanları; hem de dil, din, ırk, mezhep ayrımı yaparak halkımızı kanlı bir iç savaşa sürüklemek isteyen halk düşmanları çok iyi bilsinler ki; biz aleviler olarak katıksız demokrasiden, kesintisiz barıştan, kopmaz bir kardeşlikten yanayız.
Öncelikle Elazığ ve Gaziantep’te yaşanan hunhar ve alçak terör olayları olmak üzere geleceğimize kasteden, toplumu kan ve gözyaşına mahkûm eden şiddetin her türlüsünü şiddetle reddediyoruz.
Aleviler bu toprakların öz sahibi bu toplumun asli unsurudurlar. Bu nedenle her türlü ayrımcılığa ve dışlanmışlığa rağmen yeni ve aydınlık bir Türkiye’yi kurmak için her türlü katkı ve çabaya hazırız.
Laik; sosyal ve insan haklarına saygılı bir hukuk devletinde herkesle eşit yurttaşlar olarak özgürce yaşamak dışında hiçbir ayrı ve ayrıcalık bir talepleri yoktur.
Umuyoruz ki, devleti yönetenler bundan sonra geçmişte olduğu gibi Alevilere 2. sınıf insan muameleyi yapmazlar. Devlet memur ve işçi alırken onları hor görüp dışlanmazlar, Aleviler eşit yurttaşlar olarak kabul ederler.
Aleviler bu güne kadar yaşadıkları her türlü ayrımcılık ve dışlanmışlığa rağmen yeni bir Türkiye’yi kurmak için her türlü daha aydınlık bir Türkiye’yi kurmak için her türlü katkı ve çabaya hazırdırlar.
Bu güne kadar fetocu gibi demokrasi düşmanlarına pirim vermeyen aleviler bundan sonra da demokrasi düşmanlarının karşısında yer alacak hiçbir darbe ve diktaya pirim vermeyecektir.
İnanıyoruz ki halkımız Alevlisiyle, Sünnisiyle, Kürdüyle, Türküyle tek yürek, tek vücut olacak, kan ve gözyaşından beslenen emperyalistlerin ve faşistlerin aşağılık iç savaş oyunlarını bozacaktır.” (Haber Merkezi) 
Editör: TE Bilisim