Yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyetinin altın tabak içinde sunulmadığını anlatan Saatcı, Türkiye Cumhuriyeti’nin acıyla, kanla, gözyaşıyla kurulduğunu, bu devleti kurmak için ecdadın ateşle imtihan edildiğini ifade etti. Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda binlerce vatan evladının kanlarını canlarını verdiğini belirten Ahmet Saatcı, devlet kurmak için verilen mücadelenin, bütün dünyanın saygısını kazandığını kaydetti. Mazlum milletlere örnek bir devlet kurulduğunu belirten Saatcı, “Dedelerimizin bizlere canlarıyla emanet ettiği bu devleti de ebediyete kadar kanımızın son damlasına kadar savunmaya hazırız” dedi.
Peygamber ocağı olarak görülen milletin göz bebeği Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içine girmiş bir grup vatan haininin, ülke ve milletin iradesine, yine milletin parasıyla alınan uçaklarla, helikopterlerle, mühimmatlarla kast etmeye kalkıştığını anlatan Saatcı, bu hainlerin mensubu olduğu FETÖ terör örgütü üyelerinin yıllarca devletin kurumlarına sızdığını ve ele geçirmeye çalıştığını dile getirdi. Binlerce fakülte mezunu, yüzlerce yüksek lisans mezunu insanın hayatlarını, geleceklerini ve ekmeklerini gasp eden soru hırsızlarının bütün devlet kurumlarına olduğu gibi TRT’ye de sızdığını ifade eden Ahmet Saatcı, “Her şerde bir hayır vardır. Darbeye karşı tek vücut olan milletimiz, ülkemizi, TRT’mizi ve kurumlarımızı bu vatan hainlerinden temizleyecek inşallah. TRT ülkemizin en güzide kurumlarındandır ve bu milletin sesidir. Asker forması altına sığınmış FETÖ terör örgütü mensupları bu kurumumuzda korsan bildiri yayınlayarak, bu ekranları karartmaya kalkışmışlardır.
Bu topraklardan FETÖ terör örgütünü sökülüp atılana kadar oturmayacağız” dedi.
Demokrasiye, özgürlüğe ve millet iradesine kendi çıkarları çerçevesinden bakan Avrupa ülkeleri ve ABD’nin, bir kez daha ikiyüzlülüğünü gösterdiğini ifade eden Saatcı, Bu ikiyüzlülerin günlerce yapılan darbe girişimini kınamadığını ve darbe girişimini meşrulaştıracak kılıflar uydurmaya çalıştığını kaydetti.
15 Temmuz'da başlayan kanlı darbe kalkışmasının, milletin, siyasetin ve özellikle de Cumhurbaşkanın iradesiyle Çanakkale ruhunun topyekun şaha kalkmasıyla, püskürtüldüğünü belirten Saatcı, konuşmasında şunları dile getirdi: “İhanetin ve hainliğin karşısına millet, birlik ve beraberliği çıkartmıştır. 60 darbesi Millî Birlik Komitesini, 80 darbesi Millî Güvenlik Konseyini 15 Temmuz 2016 kanlı darbe girişimi ise birlik, beraberlik ve kardeşlik koalisyonuna vesile oldu. Darbeciler ve işgalciler en çok da bundan korkuyordu. Korktukları başlarına geldi. Bugün Cumhurbaşkanımızın davetiyle AK Parti, CHP ve MHP Genel Başkanlarının bir araya gelmesi, meydanlarda devam eden kardeşliği, siyaset kurumu tarafından da benimsenmiştir. 'Sen', 'Ben' değil, 'Biz' duruşuyla hareket ettiğimiz sürece değil darbeye her türlü kirli harbe de hazırız. Bu birlik meydanlarda kavim olsun, büyük ve güçlü Türkiye daim olsun.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim