15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından tüm Türkiye’de başlatılan "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY)" yönelik operasyonlar kapsamında Çorum’da da aralarında hakim, savcı, doktor, memur, esnaf ve iş adamının bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Öte yandan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından şehrin muhtelif bölgelerinde FETÖ üyesi iddiasıyla ev ve işyerine operasyon düzenleyip arama gerçekleştirildi.
Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerinin oldukça gizli şekilde gerçekleştirdikleri operasyonlarda gözaltına aldıkları şüphelilerle ilgili soruşturmayı derinleştirirken, operasyonlarla ilgili resmi kaynaklarca zaman zaman açıklamalar yapılıyor.
Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında 74 kişi çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu. 29 kişi ise adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 15 kişi ise emniyetten serbest kaldı. 77 kişinin emniyetteki sorguları sürerken, 26 kişi ise her yerde aranıyor. Çorum Valiliği, FETÖ ile mücadele kapsamında terör örgütü ile ilgisi olduğu değerlendirilen aralarında Vali Yardımcısı ve Kaymakam’ın da yer aldığı kamu görevlilerine yönelik adli ve idari işlemler başlattı. Bu kapsamda 874 personel hakkında yasal işlem yapıldı. 494 kamu görevlisi açığa alındı.
"Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)" üyesi oldukları iddiası ile şuan Çorum Emniyet Müdürlüğünde 77 kişinin daha sorgulamaları halen sürerken, sorgulamaları tamamlananlar gruplar halinde Adliyeye sevk ediliyor. (Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim