15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıldönümü anma etkinlikleri kapsamında İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, Çorum’a geldi. Hürriyet Meydanı'nda vatandaşlara hitap eden Ömer Döngeloğlu, gündeme ve 15 Temmuz sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Marmaris’teki otelde öldürmeye çalışan 50 kişilik timde yer alan astsubayın duruşmaya ‘hero’ yazılı tişörtle getirilmesini sert bir dille eleştirerek “İki polisin şehit olduğu oteli basan kanı bozuklardan birisi mahkemeye en önde bir tişörtle gitti” diyen Döngeloğlu, “Tişörtte ‘hero’ yazıyordu. ‘Hero’ İngilizce ‘kahraman’ Zazaca ‘eşek sıpası’ demek. Başınızdaki eşek sizde eşek sıpasısınız öküz. Kahramanmış, ama ben buradan söylüyorum siyasetçilerinizi sıkıştırın öyle bizden oy istemeli değil. Bu adamı ‘hero’ yazan tişörtle mahkemeye kim getirdi. Hesabını sorun o cezaevine, müdürüne. Bizimle alay etmeyin. Cumhurbaşkanını öldürmeye gelmiş o adam. Bu adama hesabını sorun. En önde niye o adam. 44 tutuklunun içinde bu niye en önde. Niye göstere göstere fotoğraf aldırıyorsunuz dünyaya. Senin iktidarında adam o hain Fethullah denen kanı bozuğun militanlığını yapıyor ve ‘hero’ yazıyor buraya. Allah’tan Zaza kardeşlerimiz var. Allah’tan Zazacamız var bizim” şeklinde konuştu.

Milletin 15 Temmuz ruhunu hala diri tutmasının; vatan sevgisinin, hürriyetin, bağımsızlığın, millet iradesinin üzerine hiçbir hainin ne içeride ne dışarıda ipotek koyamayacağının en güzel delili olduğunu vurgulayan Ömer Döngeloğlu, sağcısı, solcusu, Alevisi, Sünnisi her görüşten insanın kendi iradesine, vatanına, milletine göz diken hainlere karşı büyük bir duruş sergilediğinin altını çizdi.

40 yıl milletin içerisinde sinsi bir yılan gibi dolaşan FETÖ adlı ihanet örgütünün bu milletin 249 canını aldığını anlatan Döngeloğlu, “Bunlardan birisi Erol Olçok ve Abdullah Tayyip Olçok Çorum’un evladı. O gün kol kola yürüdüler Allah’ın davetine. Şehadetleri kabul olsun. O gün 249 can aldılar. Burs dediler, dergi dediler, çocukları anne ve babasından kopardılar. Kendi vatanına ihanet eden sapık bir hainin kulu kölesi haline getirdiler bir nesli. İçimizde sihirbaz gibi dolaştı bu adamlar. Uydurma hikayelerle, yalancı hikayelerle bir nesli aldattılar. Müslüman gençleri birer canavara, zombiye, katile dönüştürdüler” diye konuştu.

15 Temmuz kalkışmasını kontrollü darbe olarak niteleyenleri eleştiren Döngeloğlu, şunları kaydetti: “Amerika’daki nasipsizin 40 yıllık gavur beyniyle düşündüğü planını Türk ordusunun helal süt etmiş bir binbaşısı bozdu. O binbaşı MİT’e geldi. Tatbikat adı altında MİT’e bomba yağdırılacak. MİT Müsteşarı Hakan Fidan alınacak dedi. Bundan bilginiz var mı dedi. İşte bütün sihri bozan, darbeyi apar topar öne aldıran bu bilgiydi. Şimdi utanmadan kontrollü darbe diyorlar. Yazıklar olsun size. Alevi vatandaşlar, Kürt vatandaşlar, milliyetçiler oyunlara prim vermedi ve vatanına sahip çıktıkları için bunların planları bozuldu. Bir daha gelecekler. Zannetmeyin bunlar vazgeçecekler”

Etkinlikler kapsamında Çorum Belediyesi Mehteran Takımı konser verirken, gecenin ilerleyen saatlerinde Hürriyet Meydanı'nı dolduran Çorumlulara belediye tarafından çorba ikram edildi.

(İHA)

Editör: TE Bilisim