Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, ÇESOB’ta bayramlaşma törenine katıldı. Burada gündeme dair açıklamalarda bulunan Ceylan, Kriz Merkezi’nin yanı sıra Hayat Kağıt’ı da tekrar ayağa kaldırmak için de seferber olduklarını kaydetti.
Bu ülkenin ekmeğini yiyen, verdiğimiz vergilerle maaş alarak kendi halkının üzerine mermi sıkan, tank yürüten hainleri affetmelerinin imkansız olduğunu vurgulayan Ceylan, ancak 15 Temmuz sonrası gerçekleşen tutuklama ve göz altılarda bazı mağduriyetlerinde yaşandığını, suçsuz insanların mağduriyetlerinin giderilmesi için önümüzdeki günlerde Çorum Valiliği bünyesinde Kriz Merkezi kurulacağını ve itirazların alınacağını ve bu mağduriyetlerin önüne geçileceğini söyledi.
Türkiye tarihinde yaşanan en büyük ihanetin 15 Temmuz’da yaşandığını belirten Ceylan, bu ihaneti asla unutmayacaklarını belirterek, “Bunlar akıllarını satmış insanlardır. Bunlar hainler. Bunlara insan demek bile haksızlıktır. Yıllarca bu kurşunu PKK’ya bile sıkmamışlardır. Teröriste kurşun sıkmayanlar kendi vatandaşına sıktılar. Bu bizim için iyi bir ders oldu” diye konuştu.

“HEDEF DÜNYANIN 10 BÜYÜK EKONOMİSİ ARASINA GİRMEK”
Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini belirten Çorum Milletvekili Ceylan, “Allah’a çok şükür normalleşme sürecine girdik. Büyük devletlerin her zaman büyük ve uzun hedefleri vardır ve bizim de bu hedefleri gerçekleştirebilmemiz için içerde ve dışarıda birlik ve beraberliğe dün olduğu gibi bugün de daha çok ihtiyacımız vardır. Şuan da dünyanın 17. büyük ekonomisi içerisindeyiz ve 2023 hedefimiz ise ilk 10 arasına girmektir” dedi.
15 Temmuz darbe girişiminin bu hedefi etkilediğini ancak hedeflerinden sapmayacaklarını dile getiren Ceylan, ayrıca Suriye’de 850 kilometrelik sınırın güvenli olması için Türk Silahlı Kuvvetleri’nin burada etkin bir mücadele verdiğini bu mücadelenin de sınırlarımızın daha güvenli hale geleceği güne kadar aralıksız devam edeceğini sözlerine ekledi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim