Çorum Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturmalar kapsamında örgütün mütevelli heyeti ve üst düzey yöneticilerini kapsayan 574 sayfalık iddianame, Çorum 2’nci Ağır Ceza Mahkemesince geçtiğimiz aylarda kabul edilmiş, tutuklu sanıkların yargılanmasına başlamıştı.
Örgütün sözde Çorum imamı firari Gökhan D. ile mütevelli heyeti üyesi firari Memduh Ç. ve üst düzey yönetici oldukları belirlenen 16’sı tutuklu 32 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, "silahlı terör örgütü yöneticiliği" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından 29 sanık hakkında 15 yıldan 22,5 yıla kadar, 3 sanık hakkında da 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor. FETÖ’nün Çorum yapılanması ve yöneticileri hakkında önemli bilgilere yer verilen iddianamede, FETÖ'ye ait evde PKK propagandası yapıldığı yer aldı.

"HDP’li olduklarını söyleyerek açık şekilde PKK propagandası yaptılar"
İddianamede bilgisine başvurulan Ö.K. adlı şahıs, bir gün öğrenci evi abisi toplantısında iki şahısın geldiğini belirterek, "Bu dönem yapılan öğrenci evi abisi toplantısında ise iki şahıs bölgeci abisi olan G.Ş. isimli şahsın huzurunda HDP’li olduklarını söyleyerek açık şekilde PKK propagandası yaptılar" dedi.

Esnaflardan aylık 120 bin lira toplamış
Ö.K.’nin ifadesine göre örgütün Bölge Talebe Müdürü (BTM) ve esnaflardan sorumlu G.Ş. ile ilgili ilginç bilgiler de iddianamede yer aldı. İddianamede G.Ş. adlı örgütün bölge abisinin himmet, sadaka, yardım adı altında aylık Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına 120 bin lira para topladığı öğrenildi.
G.Ş. ve soy adını bilmediği E. isimli bir kişinin esnaflardan sorumlu olduğunu bildiğini dile getiren Ö.K., "Yine bunların esnaflardan yardım, himmet, sadaka gibi adlar altında paralar aldığını, hatta G.Ş. aylık 120 bin TL civarında nakit tahsil ettiğini duydum. Esnaflardan aylık 120 bin TL para topladığını biliyorum. Ancak bu paraları kimlere teslim ettiğini bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim