Çorum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 16'sı tutuklu 32 sanığın yargılanmasında ilk duruşma dün sona erdi. Akşam saatlerinde mahkeme heyeti ara kararını açıkladı. Tutuklu sanıklardan T.M., B. K. ve S.B.’nin yurt dışı yasağı ile ve adli kontrol şartı ile tahliyelerine karar verildi.

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmalar kapsamında, örgüte finans desteği sağladığı iddia edilen iş adamlarının da yer aldığı 32 sanık hakkında hazırlanan 574 sayfalık iddianamede, sanıklar için "silahlı terör örgütü yöneticiliği" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından hapis cezası isteniyordu. Çorum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmanın üçüncü oturumuna, örgütün Çorum'daki mütevelli heyeti üyeleri ve üst yöneticileri olduğu iddia edilen tutuklu sanıklar ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı. Sanıkların savunmalarının tamamlanmasının ardından oturama ara veren mahkeme heyeti, daha sonra ara kararını açıkladı.

Karada, tutuklu sanıklardan T.M., B.K. ve S.B.’nin tahliyesine karar verildi. Yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıkları açıklandı. Bir sonraki duruşma 16-17-18 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim