Çorum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıkların yanı sıra avukatları da katıldı. Örgütün Çorum'daki mütevelli heyeti üyeleri ve üst yöneticileri oldukları iddia edilen tutuklu sanıklar, sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemi altında Adliye’ye getirildi. Ardından duruşma salonuna alınan sanıklar, savunmalarını yaparken çok sayıda tanık da dinlendi. Ayrıca yine duruşmada gizli tanıklar Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla dinlendi.

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, örgütün sözde "il imamı" olduğu iddia edilen G.D. ve mütevelli heyeti üyeleri ile örgüte finans desteği sağladıkları öne sürülen iş adamlarının da aralarında yer aldığı 32 kişi hakkında hazırlanan 574 sayfalık iddianamede, sanıklara "silahlı terör örgütü yöneticiliği" ve "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlaması yöneltildiği belirtildi.

İddianamede sanıklardan 29'u hakkında 15 yıldan 22,5 yıla, 3'ü hakkında ise, 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. (Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim