Cumartesi günü Eğitim-Sen Çorum Şubesi önünde bir araya gelen Platform Üyeleri, “Darbecilerle mücadele” adı altında emekçilere ve toplumsal muhalefete haksızlık yapıldığını belirterek, en kısa zamanda bu yanlıştan dönülmesini talep ettiler.
Platform adına bir basın açıklaması yapan KESK Dönem Sözcüsü ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Çorum Şube Başkanı Merter Kocatüfek; KESK’in, kamu emekçilerinin mücadele örgütü olduğunu belirterek, “İşte bunun için aslında hedefte olan sadece bağlı sendikalarının üyeleri açığa alınan, ihraç edilen, gözaltına alınan, tutuklanan KESK değil; emek, barış ve demokrasiyi savunan herkestir.” dedi.
1 Ekim Dünya Barış Günü’nde çıkarılan 672 sayılı KHK ile 200’ü aşkın KESK üyesinin kamudan ihraç edildiğini ve okulların açılmasına on gün kala 9.800’ü Eğitim-Sen üyesi olmak üzere toplam 11.301 eğitim emekçisinin açığa alındığını hatırlatan Merter Kocatüfek, “Ardından da farklı illerde soruşturmalar başlatıldı. İşin garip tarafı Saray başta olmak üzere hemen herkes kamuda açığa almalarda, ihraçlarda ‘At izi it izine karıştı’ diye tespit yapıyor. Ancak aileleri ile birlikte üç yüz bin insan sorgusuz, sualsiz, nedeni ve ispatı olmadan ‘Kurunun yanında yaş da yanar’ denilerek sokağa atılmışken, siyasal iktidar saldırı dalgasını daha da büyütmekten geri durmuyor. Öyle ki bu haksız, hukuksuz açığa almaları OHAL hukuku ile açıklamak bile mümkün değil.” diye konuştu.
KESK’in her dönem emek, demokrasi ve barış düşmanlarının hedefinde olduğunu kaydeden Kocatüfek, “Bugün de aynı kesimlerin hedefindedir. KESK olarak, ne zaman haklarımızı, özgürlüklerimizi yok sayan düzenlemelere, saldırılara karşı emek ve demokrasi mücadelemizi yükseltsek, karşımızda korku imparatorluğunun ‘ustalaşan’ mimarlarını bulduk. Şu an tam anlamıyla bir zulüm döneminden geçiyoruz. OHAL’le, Kanun Hükmünde Kararnamelerle süren saldırı dalgasından, her dönem darbelerin ve sıkıyönetimlerin hedefi hâline gelen konfederasyonumuz KESK de payına düşeni alıyor. Üyelerimiz kokteyl gerekçelerin öne çıktığı KHK’lerle FETÖ torbasına doldurulup açığa alınıyor, ihraç ediliyor. KESK her türlü baskıya, engellemeye rağmen herkese güvenceli iş güvenli gelecek talebinden taviz vermeyen kamu emekçilerinin mücadele örgütüdür. KESK, tüm toplumsal yaşamın dinsel referanslarla yeniden yapılandırılmasına karşı laik ve seküler yaşamın yılmaz savunucusudur.
Bu nedenle bugün genelde toplumun en geniş kesimleri, özelde kamu emekçileri olarak sıkıştırıldığımız bu cendereden çıkmanın tek yolu sıramızı beklemeden, haklarımızı korumak için zaman kaybetmeden bir arada birleşik mücadeleyi örmekten geçmektedir. Üstümüze çöken kara bulutları dağıtacak tek güneş; birliğimiz, direnişimiz ve yarına olan umudumuzdur. Şimdi birbirimize her zamankinden daha fazla kenetlenerek dayanışma ve direnme zamanıdır.
Haklı mücadelemizi baskı altına almaya çalışan, her türlü hukuk dışı ve fiili uygulamalar karşısında geçmişte olduğu gibi bugün de sessiz kalmayacağız. Ortak değerlerimize sahip çıkmaya devam edecek, fiili ve meşru mücadelemizi her koşulda sürdürmek için birbirimize daha fazla kenetlenecek ve bu oyunu bozacağız. Zulmün ve zorbalığın efendileri önünde asla boyun eğmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Basın açıklamasının ardından eyleme katılan KESK Şubeler Platformu Üyeleri, Gazi Caddesi boyunca yurttaşlara bildiri dağıttılar.



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim