Her yıl olduğu gibi bu yıl da 'Mekke’nin Fethi' programını daha geniş katılımla yapmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen AGD Şube Başkanı Bekir Uyanık, bu kapsamda ilçelerde düzenlenen etkinliklerin ilgi gördüğünü açıkladı.

Kutlama etkinliklerinde ilimizden 4 bin öğrencinin katıldığı Siyer-i Nebi Yarışması ödüllerinin de dağıtıldığını anlatan Uyanık, Alaca’da Osman Yüztgenç, Sungurlu’da Yrd. Doç. Harun Bekiroğlu, Osmancık’ta Ömer Arif, İskilip’te Ertuğrul Öztekin, Bayat’ta Ali Yıldız ve Uğurludağ’da Sinan Yılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinliklere vatandaşların gösterdiği ilgiye teşekkür etti.

AGD Şube Başkanı Uyanık, kutlamalar kapsamında yazılı bir açıklama yaparak İstanbul'da bir eğlence merkezinde meydana gelen terör saldırısını kınadı. Bu ülkenin güzel insanlarının emperyalizmin tuzaklarını boşa çıkaracağını ve saldırılarda amacın ülkeyi kaosa sürüklemek olduğunu söyleyen Uyanık, hain saldırıda yaşamını yitirenlere başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Bu saldırının sadece Yılbaşı kutlamalarına yönelik olduğunun gösterilmesinin kaosa hizmet edeceğini, bu terör olayının Suruç, Ankara Garı, Güvenpark, İstiklal Caddesi, Atatürk Havalimanı, Kayseri gibi saldırılarla aynı amaca yönelik yapıldığını ve Türkiye'yi iç savaşa sürükleyerek parçalamak isteyenlere karşı düzenledikleri fetih kutlamalarındaki birlik beraberlik örneği ile en güzel cevabı verdiklerini ifade eden Uyanık, “Bu ülkenin güzel insanlarının kin ve nefret duygularını kabartmak, toplumu ve siyaseti emperyalizmin istediği yere çekmek olan terör saldırılarına da yalan haberlere de itibar etmeyecektir” diyerek sözlerini tamamladı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim