Cumhuriyet Halk Partisi Çorum eski Milletvekili Feridun Ayvazoğlu, partilerinin artık toparlanarak iktidara gelebileceği politikaları uygulamaya geçirmesi gerektiğini açıkladı.
CHP İl Başkanlığı’nın olağan kongresinde Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu CHP’nin yüzde 40 oylardan bugünlerde yüzde 25’lere sıkışıp kaldığını vurgulayan Feridun Ayvazoğlu, artık iktidarı kucaklamanın vaktinin geldiğini ifade etti.
Bugün Türkiye’nin tam olmasa bile, önemli ölçüde 1919'daki Kurtuluş Savaşı yıllarındaki karanlık koşulları yaşadığını belirterek CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in Rusya ve Suriye krizi için açıklamalarının yanlış anlaşıldığını vurgulayan Ayvazoğlu, “Barış ve kardeşlik uğruna kan dökülüyor. Şehit cenazelerinde hepimizin yüreği kanıyor. Biz 1-14 yıldır ülkeyi yönetenleri eleştirip duruyoruz. Bugün CHP olarak AKP'yi eleştirmekle birlikte CHP'nin nasıl iktidara geleceğiyle ilgili politikalar üretmemiz gerekiyor. CHP'nin ülkede akan kanın durdurularak barış ve kardeşliğin tesis edilmesi konusundaki politikalarını somut bir şekilde ortaya koymalıdır. Türk halkı 6 seçimdir siyasi partilere sandıkta karne veriyor. Türkiye'nin en büyük ve en eski partisi olan CHP gelinen bu tabloyu hak etmiyor. Artık bizler %25 değil, artık iktidarı kucaklamak istiyoruz. Bunun için gençler, yaşlılar, kadınlar için politikalarımızı ortaya koymalıyız.” dedi.
Feridun Ayvazoğlu, siyaset yaparken söylenen değil anlaşılanın önemli olduğunu kaydederek CHP’nin artık toparlanması gerektiğini sözlerine ekledi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim