Ulucami’de öğle namazı sonrasında yapılan yarışmaya 5 din görevlisi katılırken bir kişi ise rahatsızlığı nedeniyle yarışmaya katılamadı. Akşemseddin Cami Müezzin Kayyımı Ferhat Turhanoğlu, Küçükhırka Köyü Cami İmam Hatibi Ertuğrul Özdemir, İskilip Kofcağız Köyü İmam Hatibi Halil İbrahim Demir, Mecitözü Vakıflar Köyü İmam Hatibi Salih Okudan ve Sungurlu Oğlaközü Köyü Cami İmam Hatibi İbrahim Kablan, ezanı farklı makamlarda okudular.

Yarışmanın jüri üyeleri İl Müftüsü Ahmet Akın, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu, İl Vaizi Fazıl Saraç, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nadir Karakuş, İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Kasım Madan, Eğitim Uzmanı Rahmi Güccan ve Ulucami Müezzin Kayyımı Hasan Çakmak yaptıkları değerlendirme sonucunda yarışmada birinciyi Akşemseddin Cami Müezzin Kayyımı Ferhat Turhanoğlu olarak ilan ettiler. Yarışmada Mecitözü Vakıflar Köyü İmam Hatibi Salih Okudan ikinci, Sungurlu Oğlaközü Köyü Cami İmam Hatibi İbrahim Kablan ise üçüncü oldu. Yarışmanın sonunda ilk üçe girenlere ödül verildi.

Yarışma sonunda Çorum’u temsil etme hakkı kazanan Akşemseddin Cami Müezzin Kayyımı Ferhat Turhanoğlu, 02 Temmuz 2017 tarihinde İlimiz de yapılacak olan bölge yarışmasında Türkiye Finaline gidebilmek için yarışacak.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim