15 Temmuz Şehitleri Fen Lisesi, uzun zamandır yürüttüğü “GenderInequalityIn Schools-GIS” projesi kapsamında okullarda cinsiyet eşitsizliği projesine destek kapsamında İspanya’da projenin ilk hareketliliğini, İtalya, Yunanistan ve Bulgaristan’la gerçekleştirdi.

Proje kapsamında büyük bir ilgi ve sevgiyle karşılanan ekip, proje bileşenleri ile ortak toplantılar düzenleyerek, gerek ilimiz gerekse ülkemizin bu konudaki duyarlılığını vurgulayarak, ülkemizdeki eğitim sistemi, cinsiyet eşitsizliği, Atatürk’ün eğitim sistemine getirdiği yenilikler ve eğitimde kadınlara verdiği haklar konularında sunum yaparak okulumuz, ilimiz ve ülkemiz hakkında bilgilendirmede bulundular.

Proje Koordinatörü İngilizce Öğretmeni Selda Tarhan, “Gelişen ve değişen şartlarda 21. Yüzyılı yaşayan insanlarız. Geleceğini güven ve huzur içinde yaşatmak için toplumlar, kadını erkeği birlikte hareket ederek çalışmak zorundadır. Geleceğin dünyasında, teknoloji çağında cinsiyet ayrımı olmaksızın her birey eğitim almalı ayrıca teknolojinin geldiği noktada STEM ve kodlama çalışmalarındabirlikte bulunmalıdır. Bu bağlamda bu proje çok önemli ve kıymetlidir.” diyerek projenin amacını dile getirdi.

Çorum’dan gelen okul ekibine ayrıca İspanya Orgiva Belediyesi deözel bir alaka gösterdi. Ayrıca yapılan tarihî ve kültürel gezilerde farklı kültür ve coğrafyalar tanınarak öğrencilerin geleceğine ait ufuk açıcı bir faaliyet de gerçekleşmiş oldu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim