Çorum Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde kurulan Sevgi Çarşısı, Akpınar Caddesi No:27 adresinde düzenlenen törenle açıldı.
Açılış törenine; Vali Ahmet Kara, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Ahmet Çelik, Vali Yardımcıları Adem Saçan, Ali Deniz Sürmen, Hamdi Bolat ve Haldun Aksalman, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Defterdarı Ali Sormaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Dinçer, İl Müftüsü Mehmet Aşık, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş ile daire müdürleri, işadamları, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Vali Ahmet Kara, Sevgi Çarşısı’nın kurulmasına hayırsever bir işadamının vesile olduğunu ve kendisinin 400 bin lira değerinde 33 bin parça giyecek yardımı yaptığını söyledi.
İhtiyaç sahibi vatandaşların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurması halinde Sevgi Çarşısı’ndan faydalanabileceğini belirten Vali Kara, “Fazlası olan getirsin, ihtiyacı olan götürsün. Fazlası olan malını getirmede, eksiği olan da gelip almada çekinmesin” diye konuştu.
Tarihimizde vakıfların önemli bir yerinin olduğunu ifade eden Vali Kara, “Bu hizmetler bizlere yabancı değil. Bizim tarihimizde sosyal yardımlaşma ve dayanışma hep olmuştur. Bir süre sekteye uğramış olsa da vakıflarımız artık düzenli işliyor. Önemli alanlarda önemli hizmetler yapılıyor. Sevgi Çarşımızı açmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Memleketimize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Ardından İl Müftüsü Mehmet Aşık’ın duaları eşliğinde Sevgi Çarşısı’nın açılışı yapıldı. Açılış kurdelesini birlikte kesen protokol üyeleri daha sonra Çarşı’yı gezdi.
Sevgi Çarşısı’nın işleyişi hakkında bilgiler veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Zekeriya Doğan, maddi durumu yetersiz olan ailelerin her bir ferdine yılda en az 3 kez olmak üzere 50 lira değerinde kupon verileceğini, vatandaşların da bu kuponla Sevgi Çarşısı’ndan giyim alışverişi yapabileceklerini söyledi.







(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim