Çorum’daki önde gelen Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcilerini de bir araya getiren Maden, İkinci Bahar Lokantası’nda yaptığı konuşmada eski hocalarından dua ve nasihat almak için bir araya geldiklerini söyledi. İnsanlara faydalı olan insanların iyi insan olduğu düstüru ile hareket ettiklerini dile getiren AK Parti Milletvekili Aday Adayı Fatih Maden, “Biz, emr-i bi’l ma’rûf ve nehy-i anil münker için yola çıktık. Siz saygıdeğer hocalarımızın çaldığı İmam Hatiplilik mayası tuttu. İmam Hatip nesli dünyanın dört bir yanına dağıldı. Bugün, örnek bir nesil olarak ülke yönetiminin önemli kademelerinde yer almaya başladı. Sizlerin yetiştirdiği nesil kendi içerisinden Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanlar çıkardı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, İmam Hatip neslinin önünü açan isim olarak bugün Cumhurbaşkanlığı gibi Türkiye’nin en yüce makamında yer almaktadır. İnşallah bu neslin yapacağı çok işler var” dedi.

“ÜZERİMDE EMEĞİ OLAN HOCALARIMDAN DUA İSTİYORUM”
AK Parti Milletvekili Aday Adayı Fatih Maden, İHL’den hocalarını bir araya getirdiği toplantıda hocalarının duasına talip olduğunu söyleyerek, hocalarından helallik istedi.
Çıktıkları yolun zor, meşakkatli ve veballi bir yol olduğunu vurgulayan Fatih Maden, “Üzerimde emeği olan hocalarımdan dua istiyor, helallik diliyorum. Ben de Çorum İmam Hatip Lisesi mezunu olarak bu duaların karşılığı olarak Çorum’a hizmete talip oldum. Bu anlayışı sizler sayesinde edindik. İHL nesline sahip çıkan yegâne parti AK Parti’yi hizmet kapısı olarak görüyoruz. Allah, çıktığımız yolda bizleri utandırmasın” diye konuştu.
Yüzde fazla öğretmen ve STK temsilcisinin katıldığı yemeğe katılanlar da Fatih Maden’e çıktığı bu yolda başarılar diledi. Fatih Maden’in öğrencilik yıllarında da başarılı bir öğrenci olarak öne çıktığını hatırlatan İHL’den emekli öğretmenler, “Fatih Maden, uzun yıllar sonra bizleri bir araya getirdi. Bizlere yönelik, bu denli geniş bir toplantı daha önce yapılmamıştı. Dualarımız ve gönlümüz Fatih Maden öğrencimizle. Allah hakkında hayırlısı ne ise onu buyursun” diye konuştular.
Gecenin sonunda programa katılan davetliler birbirleriyle hasret gidererek uzun uzun sohbet etme imkânı buldular.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim