17 Aralık’ta başlayan ve Müzeler Haftası’nın ilk günü olan 18 Mayıs’a kadar devam edecek proje kapsamında Fatih Anadolu Lisesi’nin tüm öğrencileri Müze’yi ziyaret ederek, seminer ve atölye çalışmalarına katılacaklar.

Öğretmenler Bünyamin Ağbal ve Sercan Olgun tarafından koordine edilen “Liseden Müzeye” adlı projeyle Çorum Müzesi’ni bir eğitim kurumu gibi derslerde aktif şekilde kullanarak, öğrencilerde tarih ve kültür mirasına karşı farkındalık oluşturmak hedefleniyor.

Proje hakkında bilgi veren Bünyamin Ağbal, “Tüm öğrencilerimiz müzede resim, seramik, drama, fotomaraton, çivi yazısı ve donuk imge gibi birçok etkinlikte aktif rol alacak ve kültürel geziler, atölye çalışmaları, çeşitli yarışmalar düzenlenecektir. Proje kapsamında ortaya çıkan ürünler ayrıca 18-24 Mayıs Müzeler Haftası’nda Çorum Müzesi’nde sergilenecektir. Bu kapsamda gençlerimizde tarihsel bilinç düzeyini arttırma, geçmişiyle ve köklü tarihiyle birlikte bir gelecek vizyonu oluşturabilme hedeflenmektedir.” diye konuştu.

Bünyamin Ağbal ayrıca söz konusu projenin, Fatih Anadolu Lisesi ve Çorum Müzesi proje ekibiyle Avrupa Birliği Erasmus Plus Öğrenci Değişim Hareketliliği’ne dönüştürüldüğünü sözlerine ekledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim