Ankara´da düzenlenen Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu genel kurulunda Çorum’dan Osmancık Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Delibaş, Koyunbaba Mahallesi Muhtarı Yaşar Tezer ve Kızıltepe Köyü Muhtarı Satılmış Bardak ile birlikte ülke genelinden 608 delege katıldı. Siyasi Parti Başkan yardımcılarının da davet edilerek katıldığı toplantıya HDP´den hiçbir yetkili çağırılmadı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Hüseyin Akdeniz, muhtarların sorunlarını dile getirerek “186 yıl önce kurulan, Türk demokrasinin iki ana unsuru merkezi yönetim ve yerinden yönetim birimlerinin en küçüğü olan Muhtarlık Teşkilatının daha çağdaş, halkın sorunlarına daha duyarlı ve kamu kurum ve kuruluşlarıyla daha çok istişare halinde gelişmesine olan katkımız hızla devam etmektedir. Muhtar bu ülkede demokrasinin kılcal damarıdır. Muhtarları seçen halkımız ayrı ayrı siyasi fikirlere oy vermiş, toplamı birleşmiş seçeceği muhtarın şahsına oy vermiştir. O nedenle bağımsız seçilen en uçtaki yegane temsilci muhtardır” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından yapılan seçime tek liste olarak girildi. Hüseyin Akdeniz yeniden başkan seçilirken Osmancık Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Delibaş yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Koyunbaba Mahallesi Muhtarı Yaşar Tezer ise Disiplin Kurulu üyeliğine seçildi.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim