Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık, İsrail ile yapılan son anlaşmalara sert tepki göstererek, “AKP Hükûmeti, birilerinin ‘İsrail’le normalleşeceksin’ emrine boyun eğmiştir. İsrail’le yapılan bu anlaşma, mazisi şanla şerefle dolu bu millet için en büyük zilletlerden birisi olarak tarihe geçecek.” dedi.
SP İl Başkanı Faruk Cıdık, İsrail’le yapılan anlaşma ile Filistin davasının ölüm fermanının imzalandığını belirterek, “Atılan imzalarla belki de Allah muhafaza Büyük İsrail’in kuruluş hamlesi başlatılmış oldu. Lobiler, iktidarı esir almıştır. Bu imzayla birlikte, ‘milletin iradesi’ değil, ‘lobilerin gücü’ bu kez resmen tanınmıştır.” diye konuştu.
SP İl Başkanı Cıdık konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Hemen şunu belirteyim ki İsrail’le varılan bu anlaşma izzet değil, zillettir. İsrail’le yapılan bu anlaşma, mazisi şanla şerefle dolu bu millet için en büyük zilletlerden birisi olarak tarihe geçecek. Kimse zilletten, zafer çıkarmaya uğraşmasın! Her şey ortada. Bu anlaşma eğer zaferse; aylardır İsrail’le neden gizli-saklı, kaçak-göçek görüştünüz! Eğer izzet olarak kabul ediyorsanız İsrail’le normalleşmeyi niçin suçlu gibi davranıyorsunuz Eğer zaferse İsrail’le anlaşma, neden Netanyahu Roma’da, Binali Yıldırım Ankara’da ayrı ayrı bu açıklamayı yapıyor! Bir çeşme açılışını, bir okul açılışını, bir park açılışını bile üç-beş kez yapan; açılış törenlerini etkili bir propagandaya dönüştüren Hükümet, nasıl oluyor da böylesi bir zaferi (!) geçiştiriyor! Filistinlilerin, Gazzelilerin lehine bir şey yapacaksın, ama yeri göğü inletmeyeceksin! Madem İsrail’le anlaşma kabahat değil bir zafer, öyleyse neden kameraların karşısına coşkuyla, heyecanla çıkmadınız? Madem İsrail’le anlaşma suç değil bir zafer, niçin İsrail Başbakanı Netanyahu ile kol kola girmediniz, aynı masada imza atmadınız?”
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim