Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık, 7 Haziran’da yapılacak olan Genel Seçimler’in bugüne kadar yapılmış tüm seçimlerden daha büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, “Ülkemiz, çözüm süreci safsatası ile komşularımız ise zalim ABD ve uşaklarının emelleri uğruna yangın yerine dönmüş, İslâm coğrafyası kan ağlamaktadır. Bu süreçte tüm siyasî parti ve sivil toplum örgütlerinin Kurtuluş Savaşı’nda gösterilen mücadele gibi millî bir duruşla ülkemizi içinde bulunduğu bu durumdan kurtarmalıdır.” dedi.
SP İl Başkanı Faruk Cıdık, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Az sayıda partilinin de katıldığı toplantıda Hükûmet’in çözüm süreci politikasını sert bir dille eleştiren SP İl Başkanı Cıdık, “AKP iktidarının çözüm süreci diye yansıttığı süreç aslında bir ayrışma ve çözülme sürecidir. Üstelik süreçle ilgili ayrıntılardan, Hükûmet milletvekilleri bile haberdar değildir. Kanla alınan, şehit kanları ile sulanan bu topraklar 3-5 çapulcuya teslim edilemez. Analar ağlamasın mantığı, yenilmişlik ve mandacılık mantığından başka bir şey değildir. Bu şartlar altında Saadet Partisi’nin Meclis’e girmesi zorunlu bir hâl almıştır. Saadet Partisi’nin Meclis’e girmesi hâlinde bu çözülme süreci duracaktır.” diye konuştu.

“Halk başkanlık sistemine değil, Başkan olacak kişiye karşı”
Son günlerde tartışılan Başkanlık Sistemi konusuna da değinen Cıdık, “Bugün yapılan başkanlık sistemi tartışmalarına baktığımızda sisteme değil başkan olacak kişiye karşı çıkıldığı görülmektedir. Kutuplaştırarak, ayrıştırarak bu ülkede birşeyler yapamazsınız. Bu ülkenin insanları sizlerin bu tuzak ve hilelerinize düşmeyecek kadar zekidirler.” ifadelerini kullandı.

“Süleyman Şah’ı, Kürdistan’a taşıdılar”
Şah Fırat Operasyonu’yla birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde ilk kez toprak kaybettiğini belirten Cıdık, “Biz Millî Görüş olarak 1974 yılında Necmettin Erbakan’ın önderliğinde Kıbrıs’ı fethederken, AKP Hükûmeti Süleyman Şah Türbesi’ni Suriye’den söküp Kobani’deki Kürdistan’a taşıdı. Bu uluslararası anlaşmalara aykırıdır. Yarın, Kuzey Irak’ta olduğu gibi Kuzey Suriye’de de Kürtler, ‘Burası bizim yurdumuz, siz Suriye ile anlaşmıştınız. Burada sizin hakkınız yok.’ derlerse ne olacak? Bu mübarek insanın naaşını ortada bırakarak bu vebalin altından nasıl kalkacaksınız?” şeklinde konuştu.


(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim