1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarında kutuplaşmalar ve şiddetin öne çıktığını belirterek iktidar partilerinin kendi işçilerini kendi meydanlarında toplamaya çalıştığını, bazı art niyetli kesimlerin de hak talebi için toplanan işçi sendikaların mitinglerini şiddet sarmalına çevirme uğraşına girdiğini ifade eden SP İl Başkanı Cıdık, bu ortamda işçinin sesini duyuramadığını belirtti.
Türkiye’nin işçi ölümlerinde dünya lideri olduğunu belirterek iktidara laf kalabalığını bırakarak gerçekten işçi güvenliği için kararlar alması gerektiğini söyleyen Faruk Cıdık, “İşçi güvenliği bu tür önlemlerle sağlanamaz. İşçiyi düşünüyor iseniz maaşlarına en az yüzde 50 zam yapın. İşçi kazalarının ekseriyeti geçim sıkıntısı çektiği için psikolojisi bozular işçilerdir. Yeterli bir zam yapın, iş kazalarının yarısının anında kesildiğini görürsünüz. Ama sizler ilk asgari ücreti belirleyen toprak ağaları gibi düşünüyor işçiye köle gözüyle bakıyorsunuz. Bu yüzden de asla başarılı olamayacak, alın terinin vebali boynunuza yüklenmiş şekilde kul hakkını gasp eden en büyük bozguncular olarak anılacak ve görüleceksiniz” dedi.
Milli Görüşçüler olarak tüm işçilerin bayramını kutladıklarını, sadece konuşmakla kalmadıklarını ve Refah Yol iktidara geldiğinde ilk gün asgari ücrete % 100 zam yaptıklarını söyleyen Cıdık, “Maskeler düşecek yine hak yerini bulacak. Yine işçilerimiz kendi iktidarları ile Milli İttifakta birleşecekler. Tüm işçilerimize alın terlerinin karşılığını alacakları günleri görmelerini dilerim” şeklinde konuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim