Bakan Faruk Çelik, gıda güvenliği ve sağlığı konusunda denetimlerin yoğun şekilde yürütüldüğünü belirterek “Ramazan ayı dolayısıyla en ufak bir fiyat artışını gerektirecek durumun olmadığını açıkça ifade etmek istiyorum” dedi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, “Slovenya Milli Günü” resepsiyonunun ardından basının sorularını yanıtladı. Ramazanda gıda tüketiminin çok önemli olduğuna işaret eden Çelik, gıda güvenliği ve sağlığı konusunda denetimlerin yoğun şekilde başladığını söyledi.
Türkiye'de şu anda yaklaşık 1 milyon 300 bin besi hayvanı bulunduğunu ve bu hayvanların yıl sonuna kadar piyasaya arz edileceğini bildiren Çelik, “Enflasyon-gıda fiyatları ilişkisi çok yoğun şekilde değerlendiriliyor. Türkiye'nin kırmızı etle ilgili bir açığının olduğu gerçek, 100-150 bin ton kırmızı et açığı söz konusu. Bunu ithalatla, özellikle büyükbaş hayvanla gidermeye çalışıyoruz. Bu konuda ramazan ayı dolayısıyla en ufak bir fiyat artışını gerektirecek durumun olmadığını açıkça ifade etmek istiyorum” diye konuştu.
Yerli üreticileri, sıkıntıya sokacak hiçbir kararın altına imza atmayacaklarını da vurgulayan Çelik, yurt dışından hazır et de getirilse yurt içindeki üreticiyi rahatsız edecek bir noktada olmayacağını kaydetti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim